Сви који се баве органском пољопривредом имају могућност да модернизују своје пословање потпуно бесплатно

Аутор: dzonioff
258 посета

Пољопривредници који се баве органским узгојем су први пут у Србији добили могућност бесплатног коришћења јединственог софтвера, што ће им помоћи да модернизују пословање и смање административни терет који пада на произвођаче у органској пољопривреди.

Софтвер под називом Агролифе, који је развила фирма Греенсофт, омогућава корисницима унос података у дигиталну базу и редовно дигитално ажурирање, што смањује утрошак времена и енергије који су до сада улагали у вођење записа и састављање извештаја за контролне организације и Министарство пољопривреде и заштите животне средине, наводи се у саопштењу Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, која је омогућила бесплатно коришћење софтвера у Србији.

Такође, пољопривредницима олакшава праћење административних активности и активности у пољу, а смањује могућност грешака.

Обуке произвођача и контролних организација за коришћење овог софтвера почињу овог месеца, а планирано је да до краја године до 70 посто органских произвођача у Србији пређе на овакав начин вођења докумената.

Софтвер Агролифе, обезбеђен у оквиру пројекта Развој приватног сектора у Србији (ПСД), који се спроводи у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине, потпуно бесплатно сада могу да користе сви органски произвођачи, овлашћене контролне организације (сертификационе куће), као и Дирекција за националне референтне лабораторије испред Министарства пољопривреде РС.

извор : http://studiob.rs  

Srodni tekstovi

Оставите коментар