Пољопривредници нове генерације на сајму MACFRUIT

Аутор: Gdjakovic
279 посета

РИМИНИ, НОВИ САД –  Млади пољопривредници, који су спремни да примене нове технологије у воћарству и повртарству, кључ су унапређења тог сектора. То су поручили италијански стручњаци, који су на недавно одржаном сајму Макфрут у Риминију, разговарали са члановима српског удружења „Пољопривредници нове генерације“, који су организовано посетили ту сајамску смотру.

Међу заставама званичних иностраних делегација које су посетиле овогодишњи Макфрут вијорила се и застава Србије и то захваљујући економском одељењу италијанске амбасаде, односно канцеларији ICE/ ITA у Београду, која је члановима Удружења „Пољопривредници нове генерације“ омогућила посету овом престижном међународном догађају.

Са члановима делегације Пољопривредници нове генерације разговарао је председник Макфрута и стручњак за воћарство Ренцо Пираћини и изразио задовољство што је у прилици да упозна младе и образоване пољопривреднике који су у ту област ушли са великим амбицијама и спремношћу да имплементирају науку у производњу.

„Пословати у овом сектору значи имати огромне професионалне капацитете. Пољопривреда је другачија, веома комплексна, тражи темељна знања, захтева велике инвестиције. Ја позивам младе људе који желе озбиљно да се баве пољопривредом да се определе за сектор воћарства и повртарства, али да му не приступају олако, него да схвате да морају да користе нова знања и нове технологије и онда њихово задовољство резултатима сигурно неће изостати“, каже Пираћини.

Фото: Macfruit
Фото: Macfruit
Фото: Macfruit
Фото: Macfruit
Фото: Macfruit

„Веома смо срећни што смо могли да пружимо ову подршку пре свега зато што су млади и нове технологије кључни фактори развоја. Треба подржавати младе пољопривреднике који примењују нове технологије. Драго нам је што су делегацију из Србије примили највиши представници тог сајма. Тамо су могли да се упознају са значајним новинама у пољопривредној производњи, а управо о томе, припремамо један значајан семинар на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, који ће се одржати 23. маја у конгресном центру Мастер“, каже Антонио Вентреска, директор канцеларије ICE/ITA у Београду

Србија је из Италије преузела нова технолошка решења у многим секторима воћарства и повртарства, поготово у производњи јабуке.Зато су нам овакве конекције са италијанским колегама изузетно значајне, поручио је генерални секретар удружења „Пољопривредници нове генерације“ и докторант Пољопривредног факултета у Новом Саду Стефан Глигорић.

 

Извор: https://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/mladi-poljoprivrednici-iz-srbije-na-sajmu-makfrut-u-riminiju_1444469.html 

Фото: Macfruit, РТВ

Srodni tekstovi

Оставите коментар