ОТКРИВАМО – Са чиме ће се Шпанци ове године појавити на сајму у Новом Саду

Аутор: Gdjakovic
365 посета

ДОЂИТЕ ДА ПРИЧАМО О СВЕМУ ШТО ШПАНСКУ ПОЉОПРИВРЕДУ СВРСТАВА У СВЕТСКИ ВРХ:
ПЛАСТЕНИЦИМА, НАВОДЊАВАЊУ, ПРЕХРАНИ И ЗАШТИТИ БИЉА И, НАРАВНО, ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ!

Економско одељење Амбасаде Шпаније ће и ове године учествовати на Пољопривредном сајму у Новом Саду са националним штандом, на коме ће се представити девет фирми из области у којима Шпанија представља једног од водећих светских произвођача: ђубрива и биљна хранива, ветеринарски лекови, системи за наводњавање, дигитализација пољопривреде и опрема за воћарство и повртарство.

ДИГИТАЛИЗАЦИЈОМ ДО УШТЕДЕ

LIBELIUM је ИТ компанија са преко 15 година искуства у области дигитализације пољопривреде. Њихова решења су фокусирана на оптимизацију производње кроз паметна решења за пољопривреду, сточарство и узгој рибе како би се задовољиларастуц́апотражња за храном на одржив начин.

РЕВОЛУЦИЈА УВЕЗИВАЊА ВОЋА И ПОВРЋА – ВЕЗИЦЕ НИКАД НИСУ БИЛЕ ТАКО ЛАКЕ ЗА КОРИШЋЕЊЕ

BADEX производи гумице од пиродне гуме са применом у пољопривредно-прехрамбеном сектору, сектору амбалаже, цвећарству, као и везице типа „сидро“са применом у пољопривреди, гајењу воћа у шпалиру, винове лозе, као и за качење заштитних мрежица, а направљене су тако да не оштећују плод и биљку.

ПЛАСТЕНИЦИ – ОСИГУРАЊЕ ПРИНОСА НЕЗАВИСНО ОД ВРЕМЕНСКИХ УСЛОВА

IMA- MSC GREENHOUSES је компанија специјализована за производњу, дистрибуцију и монтажу пластеника широм света. IMA- MSC пластеници су припремљени за све врсте кровова (влакна свих врста, мреже за засену,итд.) и помоц́не инсталације (столови за узгој, грејање, вентилација, системи хлађења, покретни иригатори, итд.).Сви елементи IMA- MSC пластеника су пројектовани за модуларно коришцење, тако да нема техничких препрека за будуће проширење пластеничких конструкција.

СИСТЕМИ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ – КРАЈ ДОДОЛСКЕ ЕРЕ

RKD већ дуже од 4 деценије године производи и развија све типове пивот система за наводњавање (централни, латерални и хиподром системи).Системе компаније RKD на српском тржишту можете наћи захваљујући њиховој дугогодишњој сарадњи са домаћом компанијом ИНГЕЛ АГРО. Управо је та сарадња довела до развоја најдужих електрифицираних ренџера на свету, рентабилнијих у раду у односу на нафтни погон.

Компанија CAUDAL је током 25 година пословања развила препознатљив идентитет, заснован на иновацијама, технологији и оптималној производњи система за наводњавање и производа дизајнираних за сектор воде. Широка палета њихових производа и ефикасне услуге испоруке учинила их је међународним мерилом стандарда у сектору.

ПРЕХРАНА И ЗАСТИТА БИЉА– НАПРЕДНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ОПТИМАЛНУ ПРОИЗВОДЊУ И БЕЗБЕДНИЈИ ПРОИЗВОД

BIORIZON је биотехнолошка компанија специјализована за истраживање и развој биостимуланата и биопестицида на бази микроалги, бактерија и других микроорганизама. Фирма поседује највећу платформу (1,7 хектара) за узгој алги у Европи, а у Србији присутни преко свог увозника Биоприма Солутионс.

TRADECORP је експерт за микронутријенте, биостимулаторе и специјална ђубрива. У сарадњи са својим дистрибутером за Србију, фирмом ТРАДЕАГРО, развија и производи иновативна решења врхунског квалитета прилагођена агрономским условима поднебља. Њихов портфолио укључује производе као што су биостимулатори, хелати, фолијарна прецизна ђубрива и микробиолошке препарате као што су бактеријски инокуланти и екстракти, а такође и модерне адјувансе.

FERTINAGRO Biotech је једна од водећих шпанских компанија за производњу и продају одрживих ђубрива. Захваљујући великим годишњим улагањима у истраживање и развој, компанија располаже са 140 патената и присутна је у 80 земаља у свету.У Србији је присутна са широком палетом гранулираних и течних ђубрива која дистрибуира фирма АНИГ.

ЗДРАВЉЕ ЖИВОТИЊА – ОСНОВА ЗДРАВОГ СТОЧАРСТВА

ВЕТЕРИНАРСКИ ЗАВОД СУБОТИЦА, основан 1921. године, је од 2019. године део спанске групације ЛАБИАНА. Компанија је се фокусирана на развој и производњу вакцина за животиње, ветеринарских препарата и дијететских суплемената. Ветеринарски завод Суботица поседује ЕУ-ГМП производну дозволу, усаглашен је са ИСО стандардима и ХАЦЦП сертификатом.

Srodni tekstovi

Оставите коментар