Министар Мартиновић амбасадору Бразила захвалио на уздржаном ставу у УН

Аутор: Gdjakovic
30 посета

Министар пољоприведе, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са амбасадоромФедеративнеРепубликеБразил у РепублициСрбији, ЖозеМауроКоутом.

На почетку разговора министар Мартиновић је изразо захвалност Влади и пријатељском народу Бразила на уздржаном ставу приликом гласања у Генералној скупштини Уједињених нација о Резолуцији о тзв. геноциду у Сребреници.

„Република Србија уздржаност у току гласања вашег преставника при УН разуме као пријатељски чин“ истакао је министар Мартиновић.

На састанку се разговарало о будућој посетиСрбији делегацијеМинистарствапољопривредеБразила, начелуса г-диномЈулиомЦесарФортеРамосом, помоћникомминистрапољопривредезатрговину и замеђународнеодносе.

Министар је упознао амбасаора Коутоа да је Србија традиционални пољопривредна земља у којој се највише гаје житарице, воће и поврће, а да је пред Владом и Министарством пољопривреде Републике Србије изазов у виду повећања сточног фонда и да би искуства и технологије Бразила које су примењене код производње говеђег меса биле веома значајне за примену у нашој земљи.

„Простор за сарадњу постоји и на пољу производње биогорива са којим Бразил има изузетно искуство, тим пре што таква производња помаже очување животне средине а знања и научно-технолошка искуства ваших научника би могла да се примене и у Републици Србији“ рекао је министар Мартиновић.

Министарствопољопривреде, шумарства и водопривреде

Srodni tekstovi

Оставите коментар