Агробизнис магазин на сајму иновација у Израелу

Аутор: dzonioff
423 посета

У Израелу се од 8. до 10. маја одржава 20. по реду сајам иновација у пољопривреди АГРИТЕЦХ који се оџава сваке треће године., дакле следећи је 2021. године. Први пут на овај сајам организовано су дошли пољопривредници из Србије и то победници наградног конкурса ИНТЕСА ФАРМЕР који организује и финансира БАНЦА ИНТЕСА. Они су већ првог дана сајма увидели да Израел, упркос суровим условима, успева да не само прати тред развоја у пољопривреди већ и да у бројним областима диктира темпо. Колико је овде наводњавање развијено и колико се дуго ради на овим пројектима говори и податак да је њихова водећа компанија у производњи опреме ове године обележила 80 година постојања и рада на истраживањима у сектору наводњавања.

Foto galrija: https://www.facebook.com/pg/agrobiznismagazinsrbija/photos/?tab=album&album_id=1001803836639918 

Наши домаћини били су одушевљени и чињеницом колико странаца долази на овај сајам. На све стране могли су се видети индијци, кинези, јапанци, грци и многи други народи. Сви су дошли да виде шта је то ново у пољопривреди. Између осталог имали смо прилике да видимо како се боре против полегања расада, инсеката и то уз билошке мере борбе, дакле по принципима органске пољопривреде.

О свему више у Агробизнис магазину за јун 2018. године и на нашоиј страници на фацебоку-у док ће група данас наставити своју посету Изралу одласком у Јерусалим.

Srodni tekstovi

Оставите коментар