Технолошки поступак справљања ракије од јабука обухвата следеће операције:– прање плодова – уситњавање или …
Категорија:
Технологија прераде
-
- Технологија прераде
Како се добија најквалитетнија ракија од крушке?
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffНајквалитетнија ракија крушковача добија се од сорте виљамовка, која сазрева крајем августа месеца. У …
-
Од сорти грожђа са високим садржајем укупних киселина, као што су мускат хамбург, јулски …
-
Редовном контролом у магацину произвођача, који послује у оквиру групације Сwисслион-Таково, инспектори су установили …
-
При ферментацији кљука, начине се случајни пропусти који доносе многобројне мане и лош квалитет …
- Технологија прераде
Агробизнис магазин пронашао 25 милиона франака у пећини!
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffЕкипа Агробизнис магазина била је у прилици да се нађе у једној од највреднијих …
- Технологија прераде
Правилно мерење јачине ракије и њено разблаживање
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffКоличина алкохола у ракијама одређује се помоћу алкохолометра, а изражава се у запреминским деловима …
- Технологија прераде
Практични савети за неговање буради за чување ракије
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffПечење ракије је посао којим се скоро свако газдинство бави, из хобија, за сопствене …