U osnovi razlikujemo dve načina rezidbe: u periodu formiranja voćke i rezidba u periodu…
Воћарство и виноградарство
-
- Биљна производњаВоћарство и виноградарство
Dva najznčajnija problema voćra i stočara – kako ih rešiti
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffZemljišta u Šumadiji su jako kisela pa imaju manji sadržaj organskih materija i fosfora.…
- Биљна производњаВоћарство и виноградарство
Dva najznčajnija problema voćra i stočara – kako ih rešiti
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffZemljišta u Šumadiji su jako kisela pa imaju manji sadržaj organskih materija i fosfora.…
- Биљна производњаВоћарство и виноградарство
Povratak dunje na imanja zbog rakije ili je nešto drugo u pitanju?
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffKako prenosi RTS, ovogodišnji rod dunja iznosi oko 14.000 tona. Time je Srbija izbila…
-
Postoji bezbroj, često kontradiktornih informacija o tome kako odabrati vino, kako ga spariti sa…
-
Hladan tuš za jabuku Kako Agrobiznis magazin saznaje iz dobro obaveštenih izvora, jabuka se…
- Биљна производњаВоћарство и виноградарство
Gajenje šipurka sve uspešniji biznis
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffKada se Aleksandar Prodanović pre šest godina odlučio za plantažno gajenje divlje ruže i…
- Биљна производњаВоћарство и виноградарство
Pravilan transport stonog grožđa
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffTransport stonog grožđa do potrošačkih centara vrši se kamionima (kraće relacije) tj. termoking vagonskim hladnjačama…
- Биљна производњаВоћарство и виноградарство
Tehnologija proizvodnje vina i zašto je važno grožđe brati ujutru
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffNa kvalitet grožđa i prerađevina od grožđa utiču brojni faktori. Sorta, loza, podloga, zemljišni…
- Биљна производњаВоћарство и виноградарство
Sadnja po vrhunskim standardima u Stojniku kod Aranđelovca
Аутор: dzonioffАутор: dzonioffU Stojniku, selu kod Aranđelovca, ekipa Agrobiznis magazina posetila je domaćinstva porodica Bendić i…