Monilinia fructigena је проузроковач трулежи јабуке. Неретко се може идентификовати и на крушци, дуњи, …
Актуелно
-
- Актуелно
Срби једу све мање хлеба, ево где извозимо пшеницу
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicИзвоз пшенице и брашна бележи добре резултате на почетку ове економске године, јер смо …
- АктуелноВоћарство и виноградарство
Шљива им донела лепу зараду у два различита дела Србије
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicДани шљиве у Блацу показали су да мала и средња предузећа, захваљујући својој способности …
- Актуелно
Хрвати остају без шећера? А, у Србији је овако
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicХрватска би због суше могла остати без шећера, јављају хрватски медији. На истоку земље, …
- Актуелно
Све што се произведе иде у извоз, зарада загарантована
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicУ току је берба хмеља на плантажи “Петровец” са 12 хектара у Бачком Петровцу, …
- АктуелноСеоски туризам и рурални развој
Дарко Предић: Од страсти до креативности у кухињи
Аутор: GdjakovicАутор: GdjakovicОд раног детињства, Дарко Предић је био очаран кухињом. Помажући својој мами, научио је …
- Актуелно
Само им је то фалило – додатни трошкови за произвођаче шећерне репе
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicКампања вађења шећерне репе почела је средином августа. Произвођачи у Средњем Банату кажу да …
-
У време када аграрни изазови постају све озбиљнији, агротехника се све више појављује као …
- Актуелно
Французи у Србији праве вино, па извозе у Француску
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicБрачни пар Бонжиро, из француске винске области Бургундије, већ петнаест година обрађују винограде у …
- Актуелно
Сви кукају на сушу осим њих – кажу никад боље
Аутор: draganadpetrovicАутор: draganadpetrovicСкоро три седмице поранила је берба грожђа у односу на досадашње сезоне али су …