Конкурс до краја марта за пројекте које финансира УСАИД

Аутор: dzonioff
319 посета

УСАИД Пројекат за конкурентну привреду је покренуо нови концепт подршке производњи прехрамбених производа високе вредности како би подржао иновације у српској прехрамбеној индустрији. Циљ ове иницијативе је да омогући разноврснију понуду производа високе вредности на домаћем и страним тржиштима. Ово унапређење ће се остварити развојем јединственог бизнис модела по узору на акцелераторе чијом применом ће се подржати предузећа и почетници у овом сектору. Четири бизнис акцелератора – Импацт Хуб, Нова Искра, Десинг Тасте Центер и Бусинесс Инноватион Програмс – одабрана су као кључни партнери ове активности.

Предузетницима у прехрамбеној индустрији, са идејама за иновативне производе, потребна је подршка у развоју производа високе вредности који ће бити у складу са трендовима на тржишту и потребама потрошача. Кроз програм подршке производњи прехрамбених производа врхунског квалитета, четири акцелератора ће директно помагати малим и средњим предузећима да уђу на нова, малопродајна и ХоРеЦа циљана тржишта која пружају прилику за увећање профита и раст производње“, рекао је Александар Павловић, директор УСАИД Пројекта за конкурентну привреду.

Шеснаест произвођача хране ће добити директну техничку подршку акцелератора кроз унапређење технологије, дизајн производа, приступ финансијама и маркетинг, како би развили боље дизајниране и иновативне производе и повећали продају и извоз. Мала и средња предузећа, почетници, предузетници и асоцијације, треба да пошаљу своје пријаве до 1. априла. Детаљне информације о процедури и критеријумима пријављивања налазе се на веб-сајтовима акцелератора.

„Верујемо да су иновативни пословни модели и решења кључни за јачање индустрије прераде хране и повећање конкурентности и профитабилности. Позивамо све заинтересоване предузетнике и предузећа из прехрамбене индустрије да се пријаве за овај иновативни програм“, рекла је Марија Симић, менаџер пројекта у Бусинесс Инноватион Програмс.

Најновија вест о органској пољопривреди и како до 500.000 динара подршке је на линку: https://www.youtube.com/watch?v=yofZPK3qwCE 

Srodni tekstovi

Оставите коментар