Zlatni čajevi za zlatno uživanje

Аутор: dzonioff
622 посета

Kako za sve u životu postoji pravi trenutak, tako se kod Ivane Čukanović iz Beograda ljubav prema lekovitom bilju javila tokom studiranja na Farmaceutskom fakultetu, a zaistinski ušla u njen život nekoliko godina kasnije.

Tako je u naselju nadomak granice sa Rumunijom razvila firmu za proizvodnju čajeva CHI i osnovala brend Zlatni čajevi. Ivanina mama je rodom iz Radojeva, a tetka iz Srpske Crnje. Još kao dete dolazila je u Crnju i tu provodila čitava leta. Sada, kaže, njena deca tamo stvaraju najlepše uspomene. Umesto da dedovinu da u bescenje, ova majka dva dečaka rešila je da imanje nadomak granice sa Rumunijom pokuša da iskoristi za pokretanje posla od kojeg će njena porodica moći da živi. Na placu blizu tetkine kuće pokrenula je proizvodnju čajeva.

“Koliko god da sam bila poslovno obuhvaćena korporativnim svetom u velikoj međunarodnoj farmaceutskoj kompaniji, ova ljubav je uvek negde tinjala kao ono čime konačno želim da se bavim. Počeli smo sa monokomponentnim čajevima – Zlatni čaj od cveta kamilice, od lista nane, matičnjaka, žalfije, korena belog sleza. Sada već imamo i prve mešavine – Zlatni čaj od koprive, kupine i aronije, Zlatni čaj od uve, maline i borovnice itd. Trenutno sam u firmi samo ja zaposlena. U sezoni imam pomoć porodice, pa se može reći da je ovo i porodični posao”, objašnjava ova preduzetnica.

Prilikom konzumiranja čaja treba voditi računa o njihovom sastavu. Nisu svi čajevi za svakodnevnu upotrebu. “Čajevi se mogu piti tokom celog dana, cele godine, celog života, ali ne svi. Pomažu kod velikog broja akutnih i hroničnih oboljenja, ali nisu sve biljke za svakodnevnu i nekontrolisanu upotrebu. Oko izbora pravog čaja vam mogu pomoći farmaceuti u apotekama”, kaže Čukanović.

“Čajevi su piće za telo i dušu. Starije generacije su i dalje veliki poštovaoci čaja i ne odriču ga se ni zimi ni leti. Mnogi na terasama i u baštama gaje lekovito bilje, a ko ima vikendicu na planini često sam ide, bere i suši. Mi smo tu da svima koji traže svoj čaj pomognemo i da ih usmerimo za početak na ispravan izbor biljaka u izvornom refuznom obliku”, dodaje naša sagovornica.

Ivana objašnjava da je bilje koje koristi pretežno banatsko i da se trudi da što više koristi lokalne resurse. „Etikete smo radili u Žitištu, a dizajnerska kuća sa kojom sarađujemo je iz Zrenjanina. Za sada širimo paletu proizvoda. Ne idemo na brojnost već originalnost. Osluškujemo šta je ljudima potrebno i tamo gde farmaceutska industrija nema dobro rešenje trudimo se da damo biljnu alternativu”, kaže Čukanović.

Zvanična veb-stranica : https://zlatnicajevi.rs/

Srodni tekstovi

Оставите коментар