Zimzelena biljka koja cveta zimi

Аутор: dzonioff
1,6K посета

Najbliža rođaka popularne lekovite biljke žalfije, skriva vrlo prijatna iznenađenja: pored toga što mirisom obogaćuje livade, veoma je korisna kao lek, ali i u kulinarstvu. 

Ovaj cvet je među retkim biljkama koje unose život u vrt, kuću i na terasu, razbijajući jesenje i zimsko sivilo. 

Erikama se nazivaju zimzelene drvenaste biljke koje su ponajviše cenjene zbog toga što cvetaju zimi, kada ostalo rastinje uglavnom spava. 

Prilikom kupovine, birajte biljku u saksiji koja nije premala, zdravog i urednog izgleda, bogatu cvetom. Ako je posuda mala u odnosu na biljku, presadite je odmah u nešto veću saksiju koju ste napunili univerzalnom mešavinom, vodeći računa o tome da ne oštetite busen. 

Eriku redovono zalivajte i stavite je na osunčano mesto, u blizini prozora, ali dalje od izvora toplote. Jednom nedeljno, u vodu za zalivanje dodajte dohranu za biljke cvetnice. Ako listovi počnu da se suše i opadaju, to znači da je vazduh u kući previše suv – povećajte vlažnost u zoni biljaka – jednostavno ih grupišite jedne uz druge, da biste im obezbedili optimalnu mikroklimu. 

Izvor: magazin cveće i voće

Božićna zvezda – kako je negovati i razmnožavati?

https://agropress.org.rs/lat/rubrike/biljna-proizvodnja/hortikultura/item/3448-bozicna-zvezda-kako-je-negovati-i-razmnozavati

Srodni tekstovi

Оставите коментар