Zaboravite papir i olovku! Mobilna aplikacija za digitalnu knjigu polja!

Аутор: dzonioff
385 посета

Činjenica je da je vođenje matične „knjige polja“ na papiru prilično komplikovano i naporno, a posebno njeno popunjavanje.

Pošto se svet sve više okreće digitalizaciji i rešenjima koja nam olakšavaju život, sada se i na našem tržištu pojavila digitalna knjiga polja u vidu vrlo praktične, jednostavne i besplatne AgroLIFE aplikacije za mobilni telefon.

Za sada je u našoj zemlji vođenje knjige polja zakonska obaveza samo za korisnike državnih oranica. Međutim, u većini razvijenih država ovaj način evidencije svih primenjenih agrotehničkih mera obavezan je za svakog poljoprivrednika, pa se očekuje da će FieldBook sistem uskoro i kod nas uvesti za sve koji rade na zemlji. Ovo posebno važi za one koji planiraju da svoju robu plasiraju na strana tržišta, pošto kupci neretko zahtevaju dokaz o sledljivosti tokom proizvodnje.

Uostalom, to je vrlo koristan i praktičan način za sve koji se bave zemljoradnjom da na jednom mestu isprate sve poljoprivredne radove, sve preduzete mere, kao i odnos uloženih sredstava i ostvarenih rezultata, bez obzira na to kom tipu zemljišta pripadaju oranice koje obrađuju, na kom su lokalitetu ili koji tip kultura je na njima zasađen.Kompanija Telegroup sa svojom start-up kompanijom Greensoft jedna je od predvodnika IT sektora u razvoju rešenja za optimizaciju i digitalizaciju poljoprivredne proizvodnje.Zato su oni razvili inovativno softversko rešenje u vidu AgroLIFE mobilne aplikacije. U pitanju je Digitalna Knjiga polja i plodoreda koja omogućava svim zakupcima poljoprivrednog zemljišta, ali i poljoprivrednim proizvođačima koji imaju svoju zemlju u vlasništvu da na jednostavan i transparentan način vode svoje knjige polja i plodoreda.Mobilna aplikacija omogućava unos radnih naloga sa terena, što podrazumeva unos:

• table;

• radne operacije;

• inpute;

• količine utrošenih inputa;

• prinosa;

• pogonskih mašina;

• priključnih mašina.

Unos podataka je olakšan kroz opciju odabira parametara iz padajućeg menija te nema potrebe za ručnim unošenjem podataka-parametara. Omogućeno je da svaki korisnik može da vidi listu svih svojih radnih naloga. Svaki korisnik ima mogućnost zaključavanja (realizacije) radnih naloga kako bi se znalo koji radni nalog je završen i ulazi u evidenciju i izveštaje.

Koje su prednosti korišćenja AgroLIFE aplikacije?

U pitanju je mobilna aplikaciju za kompletnu dnevnu evidenciju knjige polja u realnom vremenu, koja donosi:

– Efikasnije poslovanje uz istovremeno smanjenje operativnih troškova

– Jednostavno, transparentno i analitičko upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom i svim vrstama zemljišta

– Unapređen pristup proizvodnji koji pokriva ceo ciklus obrade zemljišta – od pripreme do žetve

– Ukazivanje sistema na nepredviđene situacije u procesu proizvodnjeAgroLIFE vam pomaže da:

1. Povećate prinose

2. Smanjite operativne troškove

3. Efikasno vodite kompletnu evidenciju svih vaših poljoprivrednih aktivnosti na jednom mestu

4. U realnom vremenu, sa bilo kog pametnog uređaja, automatizovano i efikasno upravljate poljoprivrednom proizvodnjom i svim vrstama zemljišta.

Da biste uspešno upravljali AgroLIFE mobilnom aplikacijom ne morate da imate stalan pristup Internetu, već je dovoljno da se na svoj nalog ulogujete jednom u trideset dana.

Izvor:https://www.blic.rs/biznis/moj-biznis/zaboravite-papir-i-olovku-od-sada-cete-knjigu-polja-nositi-u-svom-dzepu/e25tyh1

Srodni tekstovi

Оставите коментар