Vesna Zmijanac podiže plantažu ovog voća

Аутор: dzonioff
512 посета

Vesna Zmijanac započinje novi biznis – sadnju aronije na svom imanju na Bukulji. Popularna pevačica je višak slobodnog vremena i čest boravak na planini odlučila da iskoristi pametno i počne da se bavi poljoprivredom.
Sve više se može čuti kako se pevači žale na to što skoro godinu dana nemaju posla, zbog čega su mnogi od njih krenuli da zarađuju na druge načine. Dok neki snimaju sopstvene rijalitije, drugi svoju popularnost unovčavaju putem društvenih mreža, gde reklamiraju razne proizvode, a Zmijančeva je rešila da postane poljoprivrednik. Kako saznajemo od izvora bliskog pevačici, njoj su prijatelji savetovali da iskoristi svoje veliko imanje na Bukulji i započne biznis. Nakon savetovanja s komšijama i poznanicima iz ovog mesta, dobila je ideju da počne da uzgaja aroniju.

Kako je naglo porasla potražnja za proizvodima koji deluju na imunitet, otkako je počela pandemija Korona virusa, pevačica je shvatila da je najbolje da krene u tom pravcu. Od ove biljke, koja je sve traženija kod nas, prave se sokovi, likeri, slatko, džem i vina, zbog čega se i odlučila za nju.

Vesna je, prema rečima sagovornika, već konsultovala stručnjaka za analizu kvaliteta zemljišta, raspitala se u kakvim uslovima opstaje aronija, da li je na tom podneblju uopšte moguće njeno uzgajanje, a kad je dobila potvrdan odgovor – da je izuzetno otporna i da podnosi i niske temperature, krenula je u realizaciju. Naručila je manju količinu zasada, koju planira da posadi na proleće, a ako joj krene kako je planirala, nastaviće da sadi u jesen, kad je to i preporučljivo, i tada će uložiti čak 30.000 evra u proizvodnju. Pored toga, ona planira da, ukoliko joj krene biznis, dokupi još zemljišta u okolini, kako bi proširila posao. Tada će najverovatnije početi i sa sadnjom organske aronije, koja je sve traženija, a za čiji uzgoj nije dozvoljena upotreba klasičnih pesticida i đubriva. Inače, lekovita biljka prve plodove daje posle tri godine, pa će tek tada Vesna moći da i zarađuje od ovog biznisa.

Ona je trenutno u potrazi za ljudima koji će raditi na njenom imanju, a pomoć će joj biti i poznanici iz Aranđelovca, gde često dolazi. Vesna dolazi u ovaj grad u blizini Bukulje jer se tu nalazi kafana u kojoj voli da ruča i tu je stekla prijatelje.

Izvor:https://www.vesti-online.com/vesna-zmijanac-nakon-par-decenija-na-estradi-menja-profesiju-ulaze-30-000-evra-a-evo-cime-ce-da-se-bavi/

Srodni tekstovi

Оставите коментар