Valjevo dobija prvu automatsku protivgradnu zaštitu, a evo i zašto

Аутор: dzonioff
419 посета

Prošle nedelje zaključen je ugovor o nabavci prvog automatskog protivgradnog sistema za radarski centar u Valjevu, rekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Prvi Automatski sistem protivgradne odbrane biće instaliran u Radarskom centru Valjevo koji brani teritoriju površine od skoro 590. 000 hektara“, najavio je ministar Nedimović i dodao:

„Prošle nedelje zaključen je ugovor o nabavci prvog automatskog protivgradnog sistema za radarski centar u Valjevu. Srbija mora da da izgradi takvih 13 radarskih sitema i centara, koji će koštati 25 milina evra“, rekao je on i istakao da će prvi biti građen početkom godine, a da je potpisan ugovor sa Trajalom iz Kruševca.

Nedimović je precizirao da je ove godine u Srbiji ispaljen najveći broj gradonosnih raketa u prethodnih 20 godina. On je podsetio da je studija pokazala da se ide na automatsku protivgradnu zaštitu, i da je nakon toga odlučeno da prvi ide u Valjevo jer je taj deo Srbije najviše stradao od nevremena.

„Valjevo je prvo na udaru sa one strane, jer nemamo sinergiju sa protivgradnim sistemom BiH i zato smo tu imali najveću štetu uz Drinu, sledeći će ići na Bukulju, Araneđelovac, pa na Frušku Goru“, rekao je ministar Nedimović.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:756910-Nedimovic-Srbija-mora-da-izgradi-13-protivgradnih-sistema

Srodni tekstovi

Оставите коментар