Tresač stabala za brzo branje voća

Аутор: dzonioff
735 посета

Kompanija Munckhof Fruit Tech Innovators ima rešenje nazvano Tree Shaker, Tresač drveta, za brzo i efikasno branje voća, orašastih plodova i maslina. Ovaj berač, iliti, tresač uz samo dva do tri radnika može u jednom satu da obere plodove sa 100 do 180 stabala. Nova verzija ove mašine biće dostupna na tržištu ovog leta.

Mašina se sastoji od dva dela i ima sistem čišćenja. Razvijena je kako bi postigla najbolje rezultate sa što manjim brojem ljudi. Dizajnirna je tako da sakupljeni plodovi ne dodiruju zemlju što garantuje visoki kvalitet berbe uz minimalne troškove čišćenja.

Tresač se sastoji od dva dela – na jednom je cirada, a na drugom i cirada i tresač s upravljačkim delom. Oba su na točkovima kako bi paralelno mogla da se kreće kroz redove, a njima upravlja radnik. Mašina pomoću džojstika pruža ciradu ispod stabla, a zahvata ga tresačem. Drugi radnik pruža ciradu s druge strane stabla, a stroj plodove pažljivo trese i na taj ih način ubira. Treći čovek u ovom poslu pomoću roll-on-roll-of sistema s rotirajućom trakom organizuje pražnjenje mašine i punjenje u odgovarajuću ambalažu.

Berač je opremljen i sistemom za čišćenje lišća, grančica i drugih nečistoća. Kreće se brzinom od 25 km na sat. Takođe ima akumulator koji automatski određuje ispravno vreme trešenja. Osim toga, kompanija je razvila i nov podesiv sistem čišćenja koji je u stanju da ukloni neželjene ostatke na plodovima.

Brzina vožnje je 25km/h što olakšava prevoz ulicom, ali se mašina može bolje nositi i s uzbrdicama i nizbrdicama. Najnoviji Kubota dizelski motor snage 50 KS snažniji je i ekonomičniji nego pre, a ujedno je u skladu s novim direktivama Evropske Unije o emisijama izduvnih gasova.

Izvor:https://www.ekapija.com/news/2903369/tresac-stabala-za-brzo-i-efikasno-branje-voca-tri-radnika-za-sat

Srodni tekstovi

Оставите коментар