Traktor za junaka sa Košara! Zoran se rasplakao od sreće!

Аутор: dzonioff
831 посета

Siromašni seoski nadničar ispod Bukovika Zoran Perović (40), koji ogrubelim rukama i s mukom izdržava ostarele roditelje i dvojicu braće, dočekao je kako kaže najsrećniji dan u svom tegobnom veku. Privrednici iz Poslovnog udruženja „Gradac 97” iz Čačka kupili su mu i na planinu dovezli novi traktor, u vrednosti od 12.000 evra.

– Nisam verovao da ću dočekati ovaj dan – kazao je Zoran, poljubio mašinu i pustio suzu.

On je sve dane NATO agresije na našu zemlju proveo na srpsko-albanskoj granici, gde je u rejonu karaule Košare branio otadžbinu kao redovni vojnik u jedinici PVO, dužeći protivavionsku raketu „strela”. Tokom bombardovanja bio je teško ranjen, dva dana ležao u komi u poljskoj vojnoj bolnici sa 17 kopči na glavi i trećeg, kad je mogao da stane na noge, vratio se na položaj.

U jednom napadu NATO avijacije, pripadnika albanske regularne vojske, OVK i mudžahedina, sa još trojicom vojnika iz jedinice nosio je ranjenog druga u šatorskom krilu tri kilometra, a zatim istim putem i našeg vojnika koji je smrtno stradao na položaju.

– Prvi put imam svoju mašinu i srećan sam kao niko moj. Do sad sam radio rukama i kolicima, a orali su mi ljudi iz sela. Da bi se pooralo mojih 30 ari, morao sam, najpre, da odradim sedam nadnica kod drugih i u kanti donesem naftu iz Mrčajevaca – veli Perović za „Politiku”.

Ključeve traktora uručio mu je Milenko Kostić, vlasnik preduzeća „Auto Čačak” .

– Nama je čast da pomognemo ovom čoveku koju je uložio svoj život za odbranu otadžbine. Želimo da Zoran u kabini, uskoro, doveze i mladu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saopštio je za naš list da će Perovićima iz gradskog budžeta biti podignuta i opremljena kuća od 50 kvadrata, u koju će moći da se usele do sredine maja.

Ova porodica je bez stalnih prihoda. Privređuju nadničeći samo Zoran, koji je završio pet razreda osnovne škole, i jedan njegov brat.

Izvor:http://www.politika.rs/sr/clanak/427023/Prvi-traktor-za-junaka-sa-Kosara

Srodni tekstovi

Оставите коментар