Poljoprivreda ne sme da stane

Аутор: dzonioff
917 посета

Nakon zasedanja Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici doneta je odluka koja se tiče poljoprivrede i poljoprivrednika. Ovim licima biće dozvoljen rad na njivi, a zabranjena su okupljanja koja važe i za sva druga lica. Ova odluka je na snazi do daljnjeg, a sa aktuelnim informacijama nadležni će obaveštavati građane o novim merama nakon svakog zasedanja Štaba.
S obzirom na proglašeno vanredno stanje, poljoprivrednike će najviše zanimati informacija vezana za subvencije. Prema rečima zaposlenih u Poljoprivrednoj stručnoj službi, a uz konsultaciju sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu i Agencijom za agrarna plaćanja, svi zahtevi za subvencije biće pregledani.Poljoprivreda ne sme da stane, reči su načelnika Gradske uprave za poljoprivredu Vladimira Nastović i poljoprivrednicima će biti omogućen rad na njivi, ali je zabranjen svaki vid javnog okupljanja. Predložene mere podložne su promenama.

Rok za podnošenje dokumentacije za Subvencije namenjene tovu domaćih životinja je do 31. jula 2020. i iz Poljoprivredne stručne službe poručuju da nema razloga za brigu i da će sve druge subvencije biće pregledane ali sporijim tempom.

Izvor:http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/aktuelno/poljoprivreda-ne-sme-da-stane_1104266.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар