Pokrajinska vlada obezbedila novac za sufinansiranje sistema za navodnjavanje

Аутор: dzonioff
462 посета

Pokrajinska vlada obezbedila je 380 miliona dinara za sufinansiranje opreme i sistema za navodnjavanje, kao i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka.

Novac je namenjen korisnicima 716 poljoprivrednih gazdinstava, a ukupna vrednost investicije računajući i učešće poljoprivrednih gazdinstava je 663,5 miliona dinara.Cilj konkursa na kojem taj novac dodeljen je da se povećaju obradive površine koje su opremljene sistemima za navodnjavanje kao i se obezbedi zašštita zemljišta sprečavanjem razvoja korova. Uz sve to cilj je da se poboljšaju vodni, vazdušni i toplotni režim biljaka, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je danas uručio ugovore o sufinansiranju.

On je podsetio da su 2013. planirana sredstva za investicije za navodnjavanje bila 315 miliona dinara, dok danas sa ponosom možemo reći da smo za tu namenu u 2018. obezbedili oko 820 miliona dinara, dok je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević konstatovao da agrarni budžet nikada nije bio veći.“Našše mere kreiramo i prilagođavamo prema potrebama poljoprivrednika, i u tom maniru nastavljamo i u godinama koje dolaze“, poručio je Radojević.

Izvor:https://www.blic.rs/biznis/vesti/drzava-za-opremu-za-navodnjavanje-vojvodine-daje-380-miliona-dinara/20swy7e

Srodni tekstovi

Оставите коментар