Može li od kiselog kupusa da se napravi brend?

Аутор: dzonioff
710 посета

Porodica Milutinović iz Tečića jedna je od samo dvadesetak koje se aktivno bave poljoprivredom od oko 200 njih u ovom rekovačkom selu. Prvi su i jedini u Pomoravlju koji imaju svoj brend – vakumirani kiseli kupus. Pod povrćem imaju dva i po hektara u potesu Rotiće, udaljenom dva kilometra od sela. Najbrojnija su porodica u selu u kojoj svi rade na imanju, a angažuju i sezonske radnike. Glava porodice je Zoran, a pomažu mu majka Živadinka, otac Dragan, supruga Snežana, sin Lazar i ćerka Milica.

– Povrtarstvom smo počeli da se bavimo silom prilika pre 10 godina, kada me je drvo, koje je palo na mene, povredilo u šumi. Najpre smo uzgajali kornišone, ali smo ubrzo prešli na papriku, paradajz, plavi paradajz, kupus i karfiol, ali sadimo i lubenice i dinje – kaže Zoran.Milutinovići imaju najveći zasad kupusa. Ove godine zasadili su 50.000 stabljika. Prvi su i još uvek jedini u Pomoravlju koji ga kisele i vakumiraju i prodaju na veliko.MILUTNOVIĆI složno uređuju i svoje dvorište, koje je puno raznobojnog cveća. Ove godine je proglašeno za najlepše dvorište u opštini, a lane je bilo treće u regionu.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:812442-Od-kiselog-kupusa-napravili-brend

Srodni tekstovi

Оставите коментар