Kako biste prirpremili Breskvice potrebno je da sve sastojke dobro izmešate i staviti da odstoje u frižider u 2 sata. Nakon toga dodati jos brašna i polako mešati, dok testo ne bude takvo da se odvaja od činije. Oblikovati kuglice, koje treba da odstoje u tepsiji 10 min. Staviti tepsiju u hladnu rernu i uključiti na 180 stepeni Celzijusa.
Izdubiti kugilce, dok su jos vruće i u tu smesu dodati mlevene orahe, rum, kašiku marmelade od kajsije, toplo mleko i 100 g istopljene čokolade. Napuniti izdubljene kuglice i spajati po dve.
Skuvati 2 dcl vode sa 2 kašike šećera, kuvano podeliti u dve posude. U jednu staviti ekstrat od maline i crvenu boju, a u drugu žutu boju.Pola breskvice umočiti u jednu boju, pola u drugu, pa uvaljati u kristal šećer.
• 4 dcl ulja,
• 4 dcl šećera,
• 2 dcl mleka,
• 2 jaja,
• 2 praška za pecivo,
• 4dcl. brašna.
Prijatno!
AgroBiznis magazin
Ukoliko o ovim temama želite da budete redovno informisani, pretplatite se na AgroBiznis magazin. Godišnja pretplata je samo 1800,00 dinara i uključuje 12 izdanja i sve poštanske troškove. Prijavite se putem telefona 011/4052-117, 060/0712-350 ili na imejl gdjakovic@yahoo.com. U toku je akcija, svaki novi pretplatnik dobija poklon iznenađenja. Za više informacija o našim posebnim izdanjima PČELARSKI PODSETNIK, kao i LEKOVITO BILJE posetite www.agrobiznis.rs.