Kakvu krušku želi prosečan kupac i šta mu treba ponuditi?

Аутор: dzonioff
464 посета

Prema Kevinu Moffittu, predsedniku i izvršnom direktoru „Pear Bureau Northvest” rađena su istraživanja, gde je poslednjih godina praćen stvarni uspeh krušaka u maloprodaji. Rezultati do kojih su došli u mnogim prodavnicama, su skoro udvostručeni tokom testa. Naime, još 2012. godine, Pear Bureau Northvest naručio je test preko grupe Nielson / Perishables, koji je pokazao da su prodavnice koje su na rafovima imale kondicionisane kruške, povećale prodaju za 19,5% , više od prodavnica koje nisu imale ovakve plodove.
Rast prodaje je nastavljen i nakon 12 nedelja, koliko je test trajao u prodavnicama u kojima su bile kondicionirane kruške. Šta je kondicioniranje kruške?
Kondicionirane kruške, Pear Bureau Northvest, opisuje kao kruške koje su dovedene u stanje „tek što sazreva“. Kondicioniranje se odnosi na primenu
etilena, prirodnog biljnog hormona koji proizvodi voće tokom sazrevanja. Da bi započeo ovaj postupak za kruške, roba se stavi u prostoriju za zrenje, zagreje na sobnoj temperaturu i tretira etilenom. Jednom kada se postigne željena čvrstoća, temperatura se brzo spušta na 0 °C. Ostali faktori kojima se mora upravljati uključuju vreme nanošenja etilena, temperaturu pulpe, vlažnost i nivo CO2 (ugljen-dioksid). Kondicioniranje kruške započelo je sredinom 1990-ih, kada su brodari prepoznali uspeh prodaje banana.
Biro za kruške objavio je prvi priručnik za kruške, sa detaljnim uputstvima za pripremu krušaka krajem 1990. godine. „Od tada ga promovišemo brodarima i trgovcima; trenutno postoji 49 maloprodaja u SAD-u i Kanadi koje nose uslovne kruške “, objasnio je Moffitt.
„Prošlo je vreme kada su kupci pokupili krušku u lokalnoj prehrambenoj prodavnici i, pronašli voće tvrdo kao kamen“, izjavio je Greg Akins, predsednik i izvršni direktor kompanije Catalitic Generators.
„Danas kupci očekuju jednoliko zrele, spremne kruške da se jedu, a to je ono što naši uslovi čuvanja i transporta mogu da pruže“. Generatori etilena katalitičkih
generatora i koncentrat zrenja Ethi-Gen®II čine sistem koji, kada se koristi prema uputstvima, daje koncentracije idealne za kondicioniranje raznih sorti krušaka.
Generator Easi-Ripe® ima prilagodljiv izlaz etilena koji omogućava prilagođavanje bilo kom zahtevu etilena u PPM ili veličini prostora. Sa posebno formulisanom tečnošću Ethi-Gen® II, Easi-Ripe® lako proizvodi samo onoliko etilena koliko je potrebno za ciljanu prostoriju, eliminišući potrebu za skladištenjem velike količine komprimovanog gasa na licu mesta. Svi generatori koji proizvode etilen odlikuju se jednostavnim radom i neprekidnom, doslednom proizvodnjom etilena za vrhunsko zrenje i razmnožavanje. Ovi etilen generatori pružaju siguran, lak i prikladan izvor etilena kojem možete verovati. Pear Bureau Northvest procenjuje da je gotovo 30% konvencionalnih zelenih anžujskih krušaka na trgovinskim policama u Sjedinjenim Državama i Kanadi, bilo tretirano etilenom. Međutim,
samo oko 2% konvencionalnih krušaka sorte Bartlett (kod nas poznata kao Vilijamovka) su tretitarne etilenom.

Izvor: Agrobiznis magazin 

Srodni tekstovi

Оставите коментар