Kako socijalno ugoženi mogu da pokrenu posao u poljoprivredi?

Аутор: dzonioff
624 посета

Korisnici socijalnih programa i teže zapošljive osobe iz Šumadijskog okruga mogu se prijaviti za besplatnu obuku za pokretanje posla u poljoprivredi.

Prezentacija ovog projekta, koji realuzuje Udruženje „Fenomena“ iz Kraljeva, održana je danas u prostorijama Centra za socijalni rad u Kragujevcu.

Korisnici novčanih socijalnih davanja i teže zapošljive osobe imaju priliku da, nakon besplatne obuke, pokrenu sopstveni posao u poljoprivredi.

Obuka se organizuje u okviru projekta pod nazivom „Socijalna inkluzija kroz DAFF agrobiznis model“, koji realizuje Udruženje „Fenomena“ iz Kraljeva.

Cilj projekta je osnaživanje teško zapošljivih grupa ljudi, kroz obuku i motivaciju, za rad u poljoprivredi.

Centar za socijalni rad u Kragujevcu podržao je ovaj projekat kao jedan od načina za poboljšanje položaja teže zapošljivih grupa ljudi.

U planu je uključivanje najmanje 10 korisnika socijalnih davanja koji će nakon obuke biti u prilici da naprave svoj biznis plan i konkurišu za sredstva.

Za obuku se mogu prijaviti korisnici socijalnih programa, osobe nižeg obrazovnog nivoa, nezaposleni duže od godinu dana, pripadnici romske i drugih manjinskih zajednica, samohrane majke, žene koje su pretrpele nasilje, kao i mladi iz ovih grupa.

Prijavljivanje će trajati do 15. marta.

Izvor:http://rtk.co.rs/pokretanje-posla-u-poljoprivredi-za-korisnike-socijalnih-programa/

Srodni tekstovi

Оставите коментар