Još dva člana Radne grupe za malinu podneli ostavke, a evo i zbog čega

Аутор: dzonioff
572 посета

Članovi Radne grupe za malinu Slađana Stanković iz Užica i Ljubiša Purić iz Prijepolja, podneli su juče ostavke ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću. U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da je razlog izlaska iz Radne grupe, koja je imala zadatak da se bavi rešavanjem nagomilanih problema u proizvodnji i plasmanu ovog voća, neozbiljnost i pasivnost određenog broja članova ovog tela.

„Od namere i cilja, nažalost ostala je samo vrlo konfuzna situacija koja nikako ne ide u prilog rešavanju problema sa kojima su suočeni proizvođači maline i njihove porodice“, navodi se u ostavci.
Stankovićeva i Purić kažu da su od formiranja Radne grupe održana samo dva, kako navode, neozbiljna sastanka, pretvorena u lične proslave i pasivan odnos pojedinih članova prema ukupnom problemu koji su trebali rešavati.

“Sa pojedinim ciničima, članovima Radne grupe iz reda hladnjačara i visoko pozicioniranim pojedincima u vlasti, poltrona i podobnika koji nisu ispunili čak ni samu formu na dva sastanka na kojima smo bili, više je degutantno i raspravljati, te od takve lakrdije pravimo distancu u pravom smislu reči i zbog toga podnosimo ostavku. Vreme koje je potrošeno u nadi da ćemo naći zajednički odgovor na velike probleme sa kojima se i danas suočavamo, nažalost bilo je uzaludno, a nakon svih pokušaja i napora, imamo situaciju da ljudi od struke koji su bili članovi ove grupe daju ostavke jer njihova stručnost, znanje i mišljenje očigledno nikome ne trebaju, u šta smo do sada imali priliku više puta da se uverimo”.
U ostavci je navedeno i da će svoja prava u budućem periodu tražiti preko udruženja i sa svima onima koji istinski imaju nameru da pomognu u rešavanju problema sa kojima se danas, više nego ikada suočavaju malinari Srbije.

Podsetimo, pre nekoliko dana Radnu grupu za malinu napustio je i Aleksandar Leposavić iz Instituta za voćarstvo u Čačku.

Izvor:http://infoliga.rs/2018/12/05/clanovi-radne-grupe-za-malinu-podnose-ostavke/

Srodni tekstovi

Оставите коментар