Jesenje cveće osvaja mirisom i lepotom

Аутор: dzonioff
1,3K посета

Kako nam je stigla jesen, uz koju često nepravdeno koristimo epitet sumorna, jer raskoš tog godišnjeg doba prosto zaustavlja dah i sa njom se ne može meriti ni jedan period godine, koliko god da nam je drag. Istina je jedino da jesen najavljuje mirovanje prirode, da nas, što dublje zalazimo u nju, usporava i uspavljuje, ali posle proleća i leta, prepunih akcije i suludog ritma, i red je da malo zastanemo.

Postoje biljke koje živnu baš tokom hladnih dana, a njihov „ples“ proteže se do same zime. Radi se o cvetnicama koje u opustelo dvorište unose obilje boja i prosto nas mame da izađemo i divimo se toj lepoti. Pritom su vrlo skromne, ne traže mnogo, a na svaki znak pažnje daruju još više cvetova i mirisa.

Ako ih niste posadili, učinite to sada, priuštićete sebi ogromno zadovoljstvo: nabavite predivni azurni encijan, eriku, dan i noć… Biće to istovremeno i podsticaj da na svom malom vrtu u stanu ili kući dodate još koju biljku, ovoga puta neku koja takođe cveta u jesen i zimu. Nema ničeg lepšeg od jutarnjeg buđenja uz lepotice čiji živahni kolorit podiže raspoloženje i vraća energiju.

Izvor: časopis cveće i voće

Smestite vertikalnu baštu u vaš dom

https://agropress.org.rs/lat/rubrike/biljna-proizvodnja/hortikultura/item/3319-smestite-vertikalnu-bastu-u-vas-dom

Srodni tekstovi

Оставите коментар