Шта се догађа уколико сваког дана пијете чај од ђумбира?

Аутор: draganadpetrovic
768 посета

Ђумбир је једна од најмоћнијих биљака и може нам помоћи код четири честа проблема.Иако се производи у Азији и потребно је до 10 мјесеци за жетву једног коријена, није проблем пронаћи ову посластицу у било којем дијелу свијета током цијеле године. Заправо, све више стручњака препоручује да на дневној бази узимате мало ђумбира, нарочито у облику врућег чаја, због његових предности за наше здравље.

Може вас заштитити од срчаних болести
Ђумбир је познат међу истраживачима по својој способности да спријечи болести срца. Неке предности срца укључују смањење лошег холестерола, повећање доброг холестерола и снижавање крвног притиска.

Илустрација: Ђумбир помаже у контроли шећера/ Фото: Pixabay

Може вам помоћи да контролишете своју тежину
Осјећај потребе за јелом сваких 5 секунди може бити један од разлога зашто не можете контролирасати своју тежину, а пијење чаја од ђумбира могло би вам помоћи у великој количини. Истраживања су открила да овај зачински коријен може смањити глад, као и унос хране, а чини вас да да се осјећате сито.

Може помоћи у контроли шећера у крви
Можда знате високи шећер у крви као дијабетес и ако је тип 2 оно што имате, имамо добре вијести за вас. Нека истраживања су открила да је могуће смањити компликације дијабетеса са само 12 дана дневне конзумације ђумбира. Али, у сваком случају, боље је контактирати љекара.

Илустрација: Ђумбир лек за многе болести/ Фото: Pixabay

Може ублажити бол у кољену
Ђумбиров мото такође може бити „нема више болова у кољену“. Ако једете или пијете ђумбир шест мјесеци, то може резултирати знатно мањом боли за оне који имају артритис кољена.

Извор: https://www.nezavisne.com/zivot-stil/zdravlje/Sta-se-dogadja-s-tijelom-ako-svakodnevno-pijete-caj-od-djumbira/698188

Srodni tekstovi

Оставите коментар