Политика ушла и у најпознатију америчку башту

Аутор: Gdjakovic
313 посета

У врту ружа Беле куће ствари постају трновите пишу амерички медији.

Само неколико месеци након што је тада прва дама Melania Trump представила свој како аутор каже контроверзни редизајн вољеног простора директно испред Овалне канцеларије, неки позивају њену наследницу Jill Biden да поништи те промене и врати Rose Garden прослављеној визији коју су остварили Кенедијеви 1961. године.

Потписници петиције сматрају да је Melania Trump претворила Rose Garden у „досадну почаст себи“ и има 75.000 потписа. „Желим да наша Бела кућа изгледа као Америка; НЕ Русија !!! “ рекао је један од потписника.

Коментаришући ову петицију републиканци оптужују да администрација председника Бајдена једноставно жели искориенити свако достигнуће председништва Трампа, било да се ради о цвијећу или вакцинама.
Melania Trump уклонила је чувена стабла црабаппле која је поставила бивша прва дама Јацкие Кеннеди. Трампова хортикултурна естетика била је нешто пригушенија, али не ван вртларске норме. Ипак, изазвао је критике због промене простора везаног за традицију и, такође направио је увреду, чинећи то док је пандемија коронавируса беснела и нација доживљавала протесте због расне неправде.
Прва дама Trump никада се није „повиновала“ престоничким критичи настројенима који су били нервозни због њеног редизајна Rose Garden -а. Ово је само тужни четвороугао “, рекао је један критичар. Twitter је претерао, као што је то често било током Трамповеадминистрације. О редизајну су речене ствари које нису биле истините.
Ипак је било „неколико“ бранилаца госпђе Trump. „Ово није Меланиа Трумп која црта план на полеђини салвете“, рекла је историчарка баште Беле куће Marta McDovell у интервјуу за Тhe Los Angeles Times. Њена коначна оцена била је знатно одмеренија од процене „антитрамповских снага“ које су доминирале друштвеним мрежама. "Изгледа приближно исто", рекла је McDovell у.
Председник Бајден настојао је да поништи већи део наслеђа свог претходника о широком спектру питања, од имиграције до климатских промена. Трампове присталице згрожено гледају. „Америка је гласала за одмор, а не за револуцију“, објавио је наслов недавне колумне у часопису Тhe Wall Street Journal. Колумна није била о баштованству - али могла је бити преноси аутор занимљивог текста.
Ипак посетиоци за Трампа забрањеног Twitter-а могли су да прочитају твит од саме госпође Бајден, у којем је Росе Гарден приказан у сјајној боји.
„Пролеће је овде @WhiteHouse!,” Наводи се у поруци.
 
Аутор: Александар Назариан – ВАШИНГТОН, превео Горан Ђаковић, Фото: https://www.yahoo.com/ 

Srodni tekstovi

Оставите коментар