Нишлија доскочио корони и унапредио бизнис са цвећем

Аутор: draganadpetrovic
533 посета

Како би током пандемије помогао породичној фирми да остане у послу, Нишлија Милан Петровић осмислио је јединствену аутомат цвећару која је пре неколико дана постављена у Обреновићевој улици. Пандемија је многе делатности натерала да се прилагоде ситуацији, а букет без контакта са продавцем Нишлије сада могу да добију у било које доба дана и ноћи.

Диплома инжењера електронике и љубав према породичном послу помогле су 26-годишњем Нишлији да осавремени пословање. Пре неколико година отворили су цвећару, али је година пандемије допринела да често буду онемогућени да раде.

Илустрација: Свеже цвеће доступно 24 сата

Тако је, каже, дошао на идеју да отворе и аутомат цвећару, која је купцима доступна 24 сата дневно а уместо у руке продавца новац иде у аутомат.

  • Овако нешто постоји у свету, али смо на југу Србије јединствени. Сличан апарат налази се у Лозници, али је он у склопу објекта. Сличне машине раде Британци и Италијани, али је за наше тржиште ово нов концепт продаје – каже Милан Петровић.

Након што убаци новац у аутомат, купац може да одабере један од 17 аранжмана. Како би сачували свежину цвећа, морали су да израде и специјалан фрижидер у оквиру аутомата.

  • Највећи проблем био је направити систем хлађења који неће оштетити цвеће. Једна нишка фирма изашла нам је у сусрет и направила специјални уређај који ради на температури између 5 и 9 степени и чува свежину. Једном дневно допуњујемо аутомат, како би купци имали што бољи избор – прича Петровић.
Илустрација: У понуди 17 цветних аранжмана/ Фото: Pixabay

Каже да су коментари позитивни и да је срећан што је успео да допринесе очувању породичног посла, а уз нови аутомат за продају пословање више неће зависити од епидемиолошке ситуације. Задовољан је и што су сада увек ту за купце, који више не морају да гледају на сат и журе у цвећару како би изненадили неког.

Извор:https://www.ekapija.com/news/3254561/nislija-osmislio-jedinstvenu-automat-cvecaru-kako-bi-pomogao-porodicnoj-firmi-da-ostane

Srodni tekstovi

Оставите коментар