Мелем за очи: 100 излагача на сајму хортикултуре у Крагујевцу

Аутор: draganadpetrovic
520 посета

На Шумадијском сајму у Крагујевцу данас је отворен Сајам хортикултуре. који има регионални каратктер. На сајму се окупило је више од сто излагача из Шумадије и региона са богатим асортиманом и пратећим програмом. Прву манифестацију након изласка из ковид система у којем је Шумадија сајам био у протеклих нешто мање од годину дана, отворио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Илустрација: Излагачи из региона дошли у Крагујевац/Фото: Pixabay

Као и у свему осталом, Крагујевац и овом манифестацијом показује да јесте регионални центар. На сајму излажу и гости из других градова и општина и такав карактер морамо да очувамо. За нама је време нимало лако за човека као појединца као ни за било коју делатност. Шумадија сајам је као привремена болница био у ковид систему више од девет месеци. Сајам хортикултуре отвара и најављује друге сајмове и манифестације, онда нека нам буде и добар путоказ да излазимо из кризе, што је веома значајно и за град и за привреду, рекао је градоначелник Дашић. Задовољан сам јер овогодишњи сајам нуди и производе који су потпуно нови на тржишту, поред излагача цвећа који значајно учествују у нашем друштвеном бруто производу, имамо добар извоз, то је бизнис којим заиста може добро да се заради, додао је он. Сигуран сам да ће Крагујевчани и посетиоци уживати а, у складу са тренутним околностима, надамо се и другим манифестацијама.

Илустрација: Шаролика понуда излагача/ Фото: Pixabay

Први организован сајам у овој години трајаће четири дана а посетиоце очекује богат асортиман производа. Сајам хортикултуре доноси и неке иновације, па осим за љубитеље цвећа, богат је и гарден асортиман и пратећи програм, рекао је Александар Лазовић, директор Шумадија сајма. Сајамске манифестације ће ове године бити подређене хуманитарним акцијама. Током Сајма хортикултуре трајаће акција Цвет за Гаврила, којом ће посетиоци имати могућност да куповином са штанда за Гаврила помогну у прикупљању средстава за рехабилитацију и остале трошкове које породица Ђурђевић има, иако знамо да су средства за лечење већ прикупљена и да је он сада на клиници, казао је директор Лазовић и позвао Крагујевчане да дођу на сајам, уживају, искористе сајамске попусте и буду хумани.

Илустрација: Сајам траје четири дана/ Фото: Pixabay

Сајам хортикултуре осим изложбеног дела на платоу Шумадија сајма организован је у хали и трајаће до недеље 30. маја од 10 до 20 часова, осим последњег дана када ће бити отворен до 18 сати. Организатор сајма је за све посетиоце обезбедио бесплатан улаз и паркинг.

Извор:https://www.ikragujevac.com/vesti/69090-otvoren-sajam-hortikulture-u-kragujevcu-preko-100-izlagaca.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар