Антићи имају проверен рецепт како зарадити на цвећу

Аутор: draganadpetrovic
239 посета

У време празника и даривања најчешће се поклања цвеће. Колико је цвећарство исплативо и како изгледа пут до зараде, зна породица Антић из Блаца, која се цвећарством бави две деценије.

Драгана и Небојша Антић упорним радом од јутра до сутра и љубављу према цвећу труде се да преброде тежак период за ову производњу, јер како кажу, многе њихове колеге одустале су од овог посла.

– Ово је сад више љубав према цвећу него корист. Раније је то и била већа зарада, а мање посла. Сад је све то обрнуто, све је поскупело – каже Небојша Антић, из Блаца.

– Цена цвећа је остала иста, значи репроматеријал је много скуп и стварно да немамо те субвенције, да нам не помаже општина можда не би опстали – наводи Драгана Антић из Блаца.

Илустрација: Пластеник од 200 квадрата има системе за загревање

ОСЛАЊАЈУ СЕ НА СОПСТВЕНУ РАДНУ СНАГУ

За опстанак Антићи сва расположива средства уложили су у боље услове за производњу и велики пластеник са системом за загревање на површини од двеста квадрата. Ослонцем на сопствену радну снагу и сигуран пласман, припремају се за предстојећу сезону од које очекују наговештај бољих времена за цвећарство.

– Тренутно је актуелно расађивање бомбоница, петунија, лепог јове, гератума, тагетиса као и врста неких висећих петунија. Мушкатле, трудићемо се да стигну. Ако успемо, зависи од грејања да стигну за осми март – наглашава Небојша Антић из Блаца.

Рад у окружењу прелепих цветова и задовољство муштерија, одржавају Антиће у овом послу. Добит никад није била пресудна, како кажу, али је важан предуслов за очување дугогодишње производње ове породице.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4351807/pred-dan-zaljubljenih-i-8-mart-svoj-trud-dobro-unovce-antici-iz-blaca-otkrivaju-kako-izgleda-put-do-zarade-baveci-se-cvecarstvom

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар