Српски органски произвођачи на сајму BIOFACH 2022 у Нирнбергу

Аутор: draganadpetrovic
289 посета

Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС) у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO) и Националном асоцијацијом Serbia Organica организују наступ српских привредника, по четврти пут, у оквиру националног штанда Србије на специјализованом међународном сајму органске хране „BIOFACH“ 2022. Сајам ће се одржати од 26. до 29. јула у Нирнбергу у Немачкој.
На овогодишњем сајму „BIOFACH“ 2022, у оквиру националног павиљона Србије, под препознатиљивим слоганом „WE SPEAK ORGANIC“, наши органски произвођачи представиће се широким асортиманом производа од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрзнутог воћа, поврћа, сушених печурака до производа од житарица, органских тестенина, џемова и воћних намаза од органског воћа“, каже Бојана Лаловић из Службе за организацију сајмова ПКС. Свој производни програм представиће ECOAGRI SERBIA, Бела Црква, DRENOVAC, из Ариља,MENEX, из Крушевца, МASTER FOOD, из Ужица, ITN GROUP и компанија NISHA из Београда, ES KOMERC, из Пријепоља, AGRO-BIS, из Блаца и FRUTORGA, из Прокупља.

Илустрација: Велика прилика за српске органске произвођаче

„BIOFACH“ представља највећи светски сајам у области органске производње. Окупља више од 3.000 излагача и обиђе га преко 50.000 посетилаца из више од 130 земаља. Сајам се одржава под покровитељством Међународне федерације покрета органске пољопривреде (IFOAM), чији је члан и Привредна комора Србије. Поред међународне изложбе органског сектора, то је место трговине и пословања, али и место на којем се креирају политике и трендови у сектору.

У Србији се органском производњом бави више од 7000 произвођача, а у последњих десет година извоз је порастао више од петнаест пута. Само у односу на 2020. годину, извоз у 2021. години је порастао за 53 одсто и износио је 57,4 милиона евра.

Извор: https://pks.rs/vesti/srpski-organski-proizvodaci-na-sajmu-biofach-2022-u-ninbergu-6832

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар