Слатка цена малине и ове године

Аутор: draganadpetrovic
568 посета

ОТКУПНА цена малина у Липолисту код Шапца достигла је цену од чак 600 динара.Овом ценом су се обистиниле најаве Добривоја Радовића, председника Асоцијације малинара Србије, из новембра прошле године. Он сада каже да је задовољан због тога.

– Најављивали смо да ће откупна цена 2022. бити од 600 до 800 динара. У 2021. смо имали 98 дана без кише у време када новим изданцима треба киша за род 2022. Када смо завршили бербу, рекли смо да ће малина за наредну годину бити 30 одсто мање – каже Радовић.

Илустрација: Малинари задовољни ценом али не и родом
То се и обистинило у целој Србији, а посебно у брдско-планинским пределима имамо доста лошију малину. Цену не диктирамо ми, већ понуда и потражња, дивљање цена хемије, репроматеријала, дневнице за раднике, храна. Тренутно је откупна цена од 600 динара у Липолисту, Ивањици, Ариљу, а у Крупњу око 500-550 динара. Малинари су задовољни, али чињеница је да је смањена количина рода по ару.

Извор: https://www.novosti.rs/c/ekonomija/vesti/1126398/najnovije-vesti-sabac-lipolist-malina-voce-otkupna-cena-maline-malina

Srodni tekstovi

Оставите коментар