Kilogram pšenice 20 dinara!

Аутор: dzonioff
824 посета

MINISTAR poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović u utorak je u Bikovu kod Subotice izjavio da će Vlada Srbije pokušati da oživi tržište žitarica i da će da interveniše ponudom otkupa pšenice.Kako „Novosti saznaju, na sutrašnjoj sednici Vlade doneće se odluka o otkupnoj ceni, koja će biti 20 dinara po kilogramu.

Trenutna otkupna cena na tržištu je oko 16 dinara po kilogramu, tako da bi državna nabavka za robne rezerve mogla da stvori novu dinamiku. Cena od 20 dinara je izuzetno konkurentna i država će, kako saznajemo, kupiti onoliko zrna koliko joj bude trebalo.

Nedimović je na severu Srbije otkrio da će kabinet iz Nemanjine ulice u Beogradu odvojiti pola milijarde dinara za otkup žita. Vest da će otkupna cena biti za dva dinara viša nego lane obradovaće veliki broj ratara, koji planiraju da svoje proizvode prodaju robnim rezervama.Iako su iza nas veoma kišni dani, u Srbiji je krenula žetva pšenice i očekuje se da bude završena za desetak dana. Problem mnogim poljoprivrednicima prave i oranice natopljene vodom, zbog kojih kombajni ne mogu normalno da rade i često se zaglavljuju u blatu.

Izvor:http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:804051-NOVOSTI-SAZNAJU-Kilo-psenice-20-dinara

Srodni tekstovi

Оставите коментар