ПОТРЕБНА СНАГА ТРАКТОРА ЗА СЕТВОСПРЕМАЧ

Аутор: Gdjakovic
1,1K посета

У потрази сте за новим сетвоспремачем и занима вас који модел је компатибилан са вашим трактором? Управо из тог разлога одлучили смо да вам олакшамо и напишемо овај текст који ће одговорити на сва ваша питања.

Пољопривредом није лако бавити се, јер да је другачије пољопривредом би се бавио свако. Потребно је пуно знања и труда, а поред свега тога ништа није изводљиво без адекватних машина. Једна од машина коју свако пољопривредно газдинство треба имати је свакако сетвоспремач. Али не било какав, већ онај који одговара вашим потребама и могућностима.

КАКО НА ОСНОВУ ТРАКТОРА ИЗАБРАТИ ОДГОВАРАЈУЋИ СЕТВОСПРЕМАЧ?

Као што смо већ навели, за сваку величину сетвоспремача морате имати трактор са адекватном снагом како би могао да одради посао који је потребан, односно да обави предсетвену припрему земљишта.

Како би вам олакшали избор, навешћемо моделе и потребну снагу мотора за сваки од модела:
– Радни захват 3м, транспортна ширина 3.05м, тежина 830кг, радна брзина 8-12км/х, снага трактора 70-80кс
– Радни захват 3.6м, транспортна ширина 2.75м, тежина 1.100кг, радна брзина 8-12км/х, снага трактора 90-100кс
– Радни захват 4м, транспортна ширина 2.75м, тежина 1.180кг, радна брзина 8-12км/х, снага трактора 100-110кс
– Радни захват 4.5м, транспортна ширина 2.75м, тежина 1.260кг, радна брзина 8-12км/х, снага трактора 110-130кс
– Радни захват 5м, транспортна ширина 3м, тежина 1.620кг, радна брзина 8-12км/х, снага трактора 130-145кс
– Радни захват 5.5м, транспортна ширина 3м, тежина 1.710кг, радна брзина 8-12км/х, снага трактора 145-155кс
– Радни захват 6м, транспортна ширина 3м, тежина 1.800кг, радна брзина 8-12км/х, снага трактора 150-180кс

Уз помоћу ове машине можете доста времена уштедети, а ми ћемо вам дати оквирне податке колико би земљишта могли да обрадите за 8х рада, у зависности од модела и величине сетвоспремача. Наравно, ови подаци нису 100% прецизни, јер зависи од многих фактора: јачине трактора, обучености возача, стања сетвосремача, стања земљишта, дубине обраде, итд.

Оквирна површина земљишта која може да се обради за 8х помоћу наведених модела сетвоспремача изгледа овако:
– захват 3 м – 14 хектара
– захват 3,6 м – 18 хектара
– захват 5 м – 24 хектара
– захват 5,5 м – 30 хектара
– захват 6 м – 35 хектара

Сада када на основу наведених информација можете одредити који радни захват сетвоспремача може понети ваш трактор, на реду је да изаберете произвођача. Имамо препоруку за вас, прочитајте више у наставку.


ХУЂИК СЕТВОСПРЕМАЧ – ДОМАЋА ПРОИЗВОДЊА НЕМАЧКОГ КВАЛИТЕТА

Сетвоспремач је прикључна машина за тракторе, једноставне и робусне конструкције, намењена за квалитетну и економичну предсетвену припрему земље, једну од најважнијих операција у технолошком процесу производње ратарских култура.

ХУЂИК сетвоспремачи су универзални са великим избором различитих типова мотичица и ваљака, транспортује се ношен и једноставан је за руковање. Највећи део материјала који се користи за израду машина је Немачког порекла и машине су развијене у сарадњи са Факултетом Техничких наука Нови Сад.

Сетвоспремач је састављен од: рамске конструкције, равнајуће летве, радних тела (С опруга) и уколико је већи модел поседује два или више крила. Ово је основна верзија, уколико имате додатних жеља и потреба, може се израдити према вашем захтеву.

Код модела сетвоспремача са додатним радним крилима омогућено је хидраулично спуштање и подизање крила, тако да га врло једноставно можете склопити и расклопити без додатног алата и велике снаге. Омогућено је врло једноставно подешавање висине рамске конструкције, а на тај начин подешава се радна дубина сетвоспремача.

Висина равнајуће летве која се налази у предњем делу се такође подешава, а дупли ваљци обезбеђују оптимално уситњавање и одличан ефекат равнања земљишта. С опруге распоређене су у 4 реда како би спречиле загушење, а овај модел сетвоспремача вам омогућава да бирате радне органе које желите.

ГДЕ МОЖЕТЕ УЖИВО ПОГЛЕДАТИ ХУЂИК СЕТВОСПРЕМАЧ?

Посетите сајт hajduk.com и на страници продајна места пронађите где и када можете погледати ову машину уживо и искористити прилику да попричате са стручним особљем. Потражите и контакт телефон и будите слободни да питате све што вам није јасно.

Такође, у понуди су и делови за сетвоспремаче и друге машине које можете погледати на њиховом онлине схопу и поручити онлине са кућном доставом.

Srodni tekstovi

Оставите коментар