Пластеници породице Тошовић за понос, сви раде па и најмлађи

Аутор: draganadpetrovic
1,1K посета

У ивањичком крају најзаступљенија је производња малина и кромпира, у којој се због одлика географског поднебља најчешће избегавају хемијски препарати. Тога се придржавају и ретки повртари, а напредак сваког домаћинства огледа се, кажу, у доброј организацији посла.У пластеницима породице Тошовић у Радаљеву, који су међу највећим произвођачима поврћа у ивањичком крају, раде и најмлађи чланови домаћинства, како се од давнина ради на селу, али и у складу са новим добом.
„Па демократија. Имамо договор, већ они знају за своје обавезе. Устану мало раније изјутра, помогне ко колико може“, каже Војислав Тошовић.

Илустрација: Широка понуда поврћа код породице Тошовић/Фото: Pixabay

„Док је баба на пијаци, неко иде са дедом и онда поделимо се тако“, додаје Јован Тошовић.

Његова сестра Јована каже да увек устану у пет сати и да су у пет и петнаест сви на својим радним местима. „Радимо до десет сати најкасније и после одмарамо до увече, док мало захлади“, додаје Јована.

„Родитељи су нас учили да нам школа увек буде на првом месту и увек смо прво завршавали обавезе око школе, па онда смо ишли да помажемо нашима“, поручује Николина Тошовић.

Војислав је дипломирани инжењер агрономије који је одлучио да знање искористи у сопственој производњи, одустао је од узгоја малина и посветио се поврћу, што је у ивањичком крају реткост.

„Широк асортиман поврћа, сигуран пласман. Српском пољопривреднику не треба много. Треба му само да свој производ прода, да га коректно наплати и да буде задовољан“, истиче Војислав.

Илустрација: Тежак посао раде уз осмех/ Фото: Pixabay

Животом на селу задовољни су и најмлађи чланови домаћинства. Иако повртарство није нимало лак посао, навикли су да све раде са осмехом.

Извор: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4495081/tosovic-radaljevo-plastenici-.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар