Лесковчанин бере паприке са мердевина ево како то постиже

Аутор: Gdjakovic
607 посета

Породица Тошић бави се више деценија пољопривредом и то повртарством и сточарством, а славиша има и голубове писмоноше а да ли су му они открили тајну како се гаји паприка коју бере са мердевина или неко други остаје тајна.

Међутим, овај вредни домаћин са својом породицом има пластенике на једном хектару површине, од тога четвртину загрева и зими па има поврће преко целе године. Када је пелет поскупео, Славиша се досетио и прешао на коштице од вишње. Хладњачама су вишак а њему након сушења одличан енегрент. Још када би решио проблем мишева било би све како треба. Славиши цена енергије у значајној мери  прави проблем и на граници је исплативости објашњава за Агробизнис магазин.

 

 

 

 

 

Препорука редакције за читање: ОД ОТПАДА ПАПРИКЕ ЗА АЈВАР ЈЕЛЕНА ДОДАТНО ЗАРАЂУЈЕ

Он се јавио редакцији и послао још неколико снимака да би људи видели да није никаква превари: “Код мене нема примене инсектицида, а ја се против гриња и других инсеката борим предаторима – њиховим природним непријатељима. У те сврхе користим Ориус и Свирски. Да бисте били успешни у заштити од инсеката предаторима морате стално имати у популацији око 5000 јединки предатора на 5 ари. И чим падне бројност морате додавати. Код мене нема примене хемисјких препарата све до јесени када по потреби користим препарате против пепелнице и то најчешће два до три пута максимално“.

Скоро 300.000 прегледа видео клипа, где се јасно види каква је паприка, коментарисало је до сада скоро 1200 посетилаца, а исто толико и поделило.

Успех у повртарској производњи лежи у фарми оваца

Како је ово могуће? Једноставно његове овце за собом остављају стајњак који он користи у ђубрењу површина за пластеничку производњу, уз допуну минералним ђубривима високог квалитета и редовно наводњавање по два пута дневно, он постиже одличне резултате: “Многи заливају по неколико сати и превлаже земљиште, ја то не радим. Мој систем је да заливам ако треба и два пута али да влажност буде добра, одлична проветреност и квалитетна исхрана биљака. Од сто оваца колико броји наша фарма  имам сасвим довољне количине стајњака за своје потребе” објашњава нам Славиша.

Иначе породица Тошић живи на 6 км од Лесковца у селу Доње Крањце одакле пушта и голубове писмоноше. О томе у наредној причи када будемо говорили о голубовима.

Шта се очекује у вези са ценом пшенице? Погледајте каква је ситуација на свим тржиштима

Парика се код Тошића сеје од 20. децембра у контејнере, а месец дана касније пресађује у чаше да би на стално место биле посађене око 1. марта. И све до пред крај октобра паприка се гаји, бере и онда вади, а на њено место долази зелена салата која за 45 до 60 дана стиже за сечење. Након ње долазе поново парадајз, паприка или краставац и тако у круг.

Ово само можете да видите у Хоргошу, Мартоношу и Новом Кнежевцу

Многи су питали за сортимент паприка, а Славиша нам је рекао да је на неким снимцима Камелеон а да сада има хибриде Мулти фло,  Немесис и Скијатија: “На 5 ари имамо 3000 биљака тако да смо ове године имали 20000 струка паприка које донесу просечно 4 кг рода” каже за наш часопис овај вредни домаћин.

Више видео клипова на https://www.facebook.com/agrobiznismagazinsrbija

ОВО САМО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ У ХОРГОШУ, МАРТОНОШУ И НОВОМ КНЕЖЕВЦУ

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар