Држава помаже повртаре југа Србије кроз градњу дистрибутивног центра

Аутор: draganadpetrovic
815 посета

Због колебања цене парадајза, повртари из Јабланичког округа имали су проблеме у пласману својих производа. Након посете ресорног министра Бранислава Недимовића који је дао обећање да ће им бити изграђена хладњача за скадиштење производа приступило се реализацији предлога и то је потврђено потписивањем Меморандума о градњи у Лесковцу. Меморандум је потписан између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Града Лесковца, општина Лебане и Власотинце и Привредног друштва Повртари Југа ДОО Свирце.

Државни секретар у министарству пољопривреде Сенад Махмутовић, након потписивања Меморандума, нагласио је да ће пројекат изградње будућег складишта Дистрибутивног центра у наредним фазама постати и прерадни центар за поврће. „Код овог центра је важно да ће наши пољоприведници моћи да се баве пољоприведом и да од исте зараде, да развијају своје и животе својих породица на један импозантан ниво, само уколико имају одговарајући ниво зараде, а да би то достигли морају да прате кретања и трговинске односе, како у земљи тако и у иностранству“, истакао је Махмутовић. Он је овом прилико нагласио да ће овај пројекат заштитити произвођаче од накупаца, преподаваца, и ниских цена и омогућити им да продају робу у најповољнијем тренутку за њих.

Илустрација: Решење проблема цене парадајза на југу Србије

Према речима градоначелника Лесковца Горана Цветановића, који је у име града потписао
Меморандум, Дистрибутивни центар ће бити изграђен у Зеленој зони, локацији коју су за неколико година успели да покрену, испуне и опреме комунално и инфраструктурно. „Овај пројекат који је велики корак за све пољопривредне произвођаче нашег краја је доказ да слогом расту мале ствари, а неслогом и највеће пропадају. Ово можда јесте мали, али значајан помак за читав наш крај који је надалеко познат, како по квалитетном воћу, тако и поврћу“, казао је Цветановић.

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/drzava-pomaze-povrtare-juga-srbije-kroz-gradu-distributivnog-centra/

Srodni tekstovi

Оставите коментар