Дана узгаја џиновску паприку, једна је довољна за породични ручак

Аутор: draganadpetrovic
392 посета

Како јесен одмиче тако се ближи и крај сезонских радова у воћњацима и њивама у плодним поморавским селима. Остало је још вредним пољопривредницима да коначно оберу јабуке, изваде кромпир али и заврше сезону паприка.Ове године поврће посебно по томе што је неопходно за чувени деликатес – ајвар, на пијачним тезагама и маркетима достиже цену и до 220 динара по килограму, па многи кажу да ће се ајвар са правом звати спрским кавијаром.
– Паприка из поморавских села надалеко је чувена по свом квалитету, по боји, одличној структури, зато све што се набере све се и прода. Људи не питају за цену. Истина је да негде коштају и преко 200 динара, али ја своју паприку продајем за 180 динара и сви срећни и задовољни, каже за РИНУ Дана Дуканац из села Виљуша код Чачка.

Илустрација: Из архиве Агробизнис магазина

Њене паприке далеко се препознају и чувене су по посебној крупноћи, тако да уколико узмете да њих правите за ручак уместо читавог килограма, довољна су вам њена само један или два примерка и може да једе читава породица.

– Упркос поплавама и граду које су захватили овај наш крај, род је добар ове сезоне. Међутим, морам да кажем то је паприка која је остала после свих неприлика и да је и штета пола – пола, да није било временских неприлика било би све дуплирано. Овде можете да нађете паприку тежине и до 450 грама што значи да су у килограму две до три паприке”, каже Дана.

Она додаје да се већ година баве производњом паприке, тако да им је пласман паприка већ осигуран и да имају сталне муштерије.

Извор: https://www.blic.rs/biznis/moj-biznis/jedna-danina-dzinovska-paprika-dovoljna-za-rucak-cele-porodice-odlican-kavalitet-i/08ns50b

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар