Расписан јавни позив за подршку произвођачима сунцокрета којима је суша уништила род

Аутор: draganadpetrovic
545 посета

Ако је неко осетио сушу и уништен род сунцокрета овог лета, онда су то банатски пољопривредници, од којих највећи број њих није имао род ни за силажу. На неким њивама сунцокрет је родио, а приноси су укупно умањени за 50 одсто у односу на претходне године.

Прегореле парцеле могли су ратари само за заору, тако да расписани Јавни позив о финансијској помоћи за произвођаче сунцокрета некима од њих може да значи спас за нову сетву.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривредеУправа за аграрна плаћања расписала је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на финансијску подршку пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године.

Илустрација: Сушом су највише били погођени ратари банатског округа

Јавни позив нарочито садржи начин и рок подношења захтева, износ расположивих средстава за расписани позив, образац захтева, обавезну документацију и друге податке везане за тај јавни позив.

Захтев за остваривање права на финансијску подршку пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године по овом Јавном позиву, подноси се од 14. октобра до 14. новембра 2022. године, закључно, непосредно преко Писарнице републичких органа управе у Београду, улица Немањина број 22-26, или поштом на адресу: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, Булевар краља Александра бр. 84, 11000 Београд.

Све детаље конкурса можете погледати на следећем линку:http://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2022/08/javni-poziv-suncokret-06102022.pdf

Извор:http://uap.gov.rs/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-ostvarivanje-prava-na-finansijsku-podrsku-poljoprivrednim-proizvodjacima-suncokreta-roda-2022-godine/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар