Погледајте како да одаберете квалитетан бели лук

Аутор: Gdjakovic
392 посета

Потрошачи у радњама и на пијацама све су више изложени роби ниског или лошег квалитета, а посебно када су у питању прехрамбени производи.

Бели лук спада у једну од најздравијих намирница, наравно, ако је реч о правом, а не оном који је узгајан на неприродан начин уз додавање различитих врста пестицида.

Како масовна производња и потрошња имају за циљ искључиво профит, а не задовољење основних људских потреба, неопходно је обратити пажњу при куповини и знати разлику између природно узгајаних намирница и оних који и могли нанети штету.

Прави бели лук има корен на доњој страни док код лажног он не постоји.

Петељка на глави је саставни део правог белог лука.

Уколико стоји дуже време, бели лук може пустити зелене изданке док се код лажног то неће десити јер је третиран хемикалијама.

Природни лук је несиметричног облика за разлику од лажног који готово да има савршен облик.

Укус правог белог лука је ароматичан и природно љуткаст док је код лажног интензиван, металан, а често и горак.

Прави бели лук се теже љушти и његова кора се лепи док се код лажног кора скида без већих потешкоћа.

Srodni tekstovi

Оставите коментар