Пластеници за лесковачке повртаре

Аутор: draganadpetrovic
571 посета

Град Лесковац и немачка организација АСБ поделили су данас укупно 12 уговора једнократне бесповратне помоћи пољопривредницима са територије Лесковца, који обухватају пластенике у вредности од 1500 евра, а за које је издвојено укупно 18 хиљада евра.
За пројекат „Директна социо-економска помоћ угроженим породицама у локалним заједницама у Србији” који финансира Министарство спољних послова Немачке организација АСБ (Арбеитер Самаритер Бунд) издвојила је 15 хиљада евра, док је локална самоуправа допринела средствима у износу од 3 хиљаде евра.

Илустрација: Улагање у пластеничку производњу

Да је пољопривреда важан сектор у развоју локалне самоуправе истакао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који се овом приликом захвалио АСБ организацији и на одржаном предавању на тему “Основе пластеничке производње” где су присутни имали прилику да се ближе упознају са темом, потенцијалним ризицима са којима се произвођачи могу сусрети, као и корацима ка успешној и профитабилнијој производњи добара.
„Од 2013. до сада је дато из буџета Града 216,5 милиона динара и преко 6300 субвенција нашим пољопривредним призвођачима. Омогућили смо да се изврши поправка атарских путева, комасација и електрификација поља и инвестирали преко 250 милиона динара“, подсетио је Цветановић.

Представник АСБ организације Сава Пантелић захвалио се Граду на сарадњи и додао да се овај пројекат први пут реализује у Лесковцу, а трећи пут у Србији.
“Колеге које су ме спроводиле по Лесковцу имале су само речи хвале и мисле да је то одлична подлога за будућност и нове пројекте које бисмо могли да реализујемо, а све у сврху помоћи маргинализованим групама и социјално угроженим породицама у нашем региону“, закључио је Пантелић.

Извор: https://jugmedia.rs/leskovackim-poljoprivrednicima-dodeljeni-plastenici-u-vrednosti-od-1500-evra/

Srodni tekstovi

Оставите коментар