Оживимо село: Браћа Ристановић за пример

Аутор: draganadpetrovic
415 посета

Браћа Младен и Предраг Ристановић уз посао у граду не запостављају ни имање. Баве се воћарством и радо помажу коме треба. Да помогну младима и женама на селу основали су удружење „Оживимо село“.Да раде и помажу другима научили су од малена. Не желе да оду из родне Грабовице код Горњег Милановца. На пет хектара гаје разно воће, и кажу увек имају и више него што им треба.
„Оно што смо до сада радили било је из неких наших личних средстава. Радили смо сокове, шта смо у том тренутку поседовали. То смо продавали и део новца свакако уплаћивали коме је био потребан“, каже Младен Ристановић из Грабовице.

„Мислим да то једно и друго иду заједно и мислим да један део средстава које остварујемо приликом рада у воћу донирамо у хуманитарне сврхе и мислим да је то један хуман гест који треба да следе сви домаћини, такорећи и грађани Србије“, каже Предраг Ристановић из Грабовице.

Илустрација: Подршка и помоћ младим пољопривредницима и женама

Браћа Ристановић планирају да направе модеран погон за прераду са хладњачама и да кроз удрuжење с другим пољопривредницима оживе и друга села.

„Очекујем да ће ово наићи на добар одзив генерално младих људи у Србији, домаћина свих који зависе директно или индиректно од пољопривреде и да направимо једну добру причу, помоћ генерално женама а и младима на селу“, каже Младен Ристановић из Грабовице.

О досадашњем хуманитарном раду млади воћари нерадо говоре, сматрају да за таква дела не треба медијска помпа. Само желе да на сличне акције подстакну и друге.

Извор: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4947583/braca-ristanovic-selo-pomoz-zene.html

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар