Оглас о коме сви причају: После бербе правац море и то гратис

Аутор: draganadpetrovic
289 посета

Плантажа купина на имању „Мура Маре“ власника Горана Станчића из околине Неготина, пуна је берача који раде пуном паром. Ово је један од ретких послодаваца за којег радници имају само речи хвале и који нема проблема са радном снагом, јер је пронашао начин како да заинтересује бераче из читаве Србије да се пријаве за овогодишњу бербу купина.Недавно објављен оглас да ће на крају бербе на основу радног учинка, залагања и труда бити награђен најбољи међу њима десетодневним боравком на мору у Црној Гори , Грчкој или Турској, навео је многе да се пријаве , али за све нажалост није било места, за Информер каже Горан.
– Дуго се бавим овим послом 22 године и потпуно разумем што је последњих година како за бербу купина тако и малина у читавој Србији тешко пронаћи добре бераче. Зато сам и објавио оглас којим желим да их мотивишем и најбиљег наградим десетодневним аражманом на некој од атрактивних дестинацији на мору. Волео бих када бих могао све њих али нажалост нисмо у могућности.

Ово није лако радити пржити се на сунцу на високим температурама , али то пролазимо сви заједно. Могу рећи да сам задовољан и да зиде све како треба . Људи се труде . Има их из околине Неготина , Зајечара , Ниша , оних којима ово није први пут већ имају искуства па са моје пантаже, настављу на другом месту бербу грожђа. Има и оних који су дошли први пут који неамају никакве приходе,па је ово прилика да се заради.
Под купином имамо хектар ипо земље . И за њену припрему да би се дошло до здравог плода улажемо доста рада , улагања и одрицања.Када затреба у посао је укључена цела породица . Иначе, укупно време сазревања и бербе зрелог плод траје од прилике око 40 дана и тада треба наћи добре бераче да би се посао квалитетно одрадио.

Илустрација: Берачи се отимају да беру купине код Горана Станчића

Зато сам и дошао на идеју да их стимулишем летовањем, наводи Горан и истиче , да је овогодишњи род за четвртину мањи и слабији у односу на прошлу годину као и опткупна цена , што му не представља велики проблем, јер је овогодишњи квалитет купине првокласан и он их углавном користи за израду најкавлитетније сорте купиновог вина, будући да је породица Станчић једна од најпознатијих произвођача купиновог вина у овом крају. Гајбице се уредно мере , пажљиво се бележи учинак сваког берача , па ће тако на крају бербе најбољи бити у прилици да буде награђен одласком на заслужени одмор на море.
– Истина велике су врућине али навикла сам. Није ми први пут да ово лети радим. Добро сам опремљена без шешира се не излази ујутру и не креће у бербу , тако да је за сада подношљиво. Газда брине о нама, услови су одлични, увек имамо свеже хладне напитке, можемо да одморимо тако да немамо никаквих проблема, каже Зорица из околине Зајечара која након бербе купина наставља даље, са бербом грожђа.

Илустрација: Берачи задовољни условима

Са њом се слажу и остали, који за газду имају само речи хвале.
– Немам речи што се услова за рад тиче и односа газде према нама. Кад је таква атмосфера и посао иде како треба и у добром друштву је све лакше и не пада нам ништа тешко , каже Градимирка из Неготина. Неки се труде да уђу у ужи избор за море, па заиста улажу доста труда и залагања, другима то није у приоритету. Раде да би кавлитетно обавили посао и зараде преко потребан новац за своје потребе . Све у свему свима је исти заједнички циљ. Послодавцу да се берба успешно приведе крају, берачима да зараде заслужен новац а некоме ће се уз све то и посрећити да се башкари на мору на заслуженом наградном путовању.

Извор: https://informer.rs/srbija/vesti/725369/goran-stancic-beraci-kupina-letovanje-moru-nagrada

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар