Недимовић у посети паорима у Врбасу

Аутор: draganadpetrovic
458 посета

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић, посетио је пољопривредно газдинство породице Радованов из Врбаса.Подршка пољопривредној производњи, разне субвенције и конкурсне линије државних органа намењене ратарима, сточарима, воћарима и повртарима, као и свим другим произвођачима у овој области, биле су теме о којим је Недимовић разговарао са пољопривредницима са којима се састао, али и са Предрагом Ројевићем, председником општине Врбас, који га је заједно са сарадницима, дочекао у Врбасу.

– Пољопривреда је за локалну самоуправу у Врбасу била и остала приоритет када је у питању укупан привредни развој. Захваљујући подстицајним мерама Владе Србије и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, наши становници успешно се баве пољопривредом и развојем својих газдинстава. Кроз буџет за 2022. годину издвојили смо значајна средства, 73,8 милиона динара, за развој пољопривреде, а исто ћемо наставити да радимо и у будућности, заједно са Владом Србије – истакао је овом приликом Ројевић.Зоран Радованов, већ две деценије власник фарме, почео је са 15 крава, а данас има 70 грла стоке.

Илустрација: Породица Радованов се бави сточарством и ратарством

– Заједно са два сина бавим се сточарством и ратарством. Имамо седамдесетак млечних крава и товне јунади, а обрађујемо и око 120 јутара земље. За нашу производњу било би добро да дођемо до сигурнијих цена млека, субвенције државе су увек добродошле, и надам се да ће држава пронаћи могућности да помогне пољопривредницима – рекао је Радованов.

После посете фарми, министар Недимовић састао се са једним бројем пољопривредника из Врбаса и разговарао са њима о подстицајним мерама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у области аграра.

Извор: https://www.agrotv.net/nedimovic-posetio-poljoprivrednike-opstine-vrbas/

Srodni tekstovi

Оставите коментар