Међународни сајам хортикултуре под покровитељством министарства пољопривреде

Аутор: draganadpetrovic
415 посета
  1. Међународни сајам хортикултуре, 25. Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“, 10. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме и 6. Изложба органске производње „Оrganic“ BeoPlantFair одржаће се ове године од 07. до 11. априла на Београдском сајму у хали 3.

Иако познатији као „Башта срца сајма“, Сајам хортикултуре са изложбама окупља излагаче – појединце, удружења, земљорадничке задруге, привредне организације – из разних области хортикултуре: воћарства, виноградарства, повртарства, гајења лековитог биља, производње садница и семенског материјала, органског биља, узгајања цвећа и цветног материјала, пчеларства, узгоја и одржавање зелених површина, пејзажне архитектуре, нове опреме и механизације која се користи у цвећарству, украсном парковском и баштенском биљу, и др. Све њих Сајам хортикултуре окупља у заједничкој мисији очувања природне средине, здравог живота, као и ефикасног и рационалног искоришћавања све оскуднијих природних ресурса.

На једном месту окупиће се већи број излагача из земље и иностранства, који ће представити актуелности и достигнућа у готово свим робним групама из области хортикултуре – од садног материјала, семенске робе, декоративних биљака, производње и прераде воћа и поврћа, органског биља или дизајнирања ентеријера па до заливних система, опреме за наводњавање и прибора за заливање, пластеника, механизације, опреме и прибора за хортикултуру, средстава за прихрану и заштиту биља, посуда за садњу и декорацију биљака, стручне литературе итд. Изложба „Дарови природе“ понудиће чајеве и мелеме, лековито и ароматично биље, мед и препарате од меда, гљиве и шумске плодове, фитокозметичке и фитофармаколошке препарате.

Илустрација: На једном месту представиће се узгајивачи цвећа али и лековитог биља/ ФОТО: Pixabay

На сајму ће моћи да се изабере и купи из богатог асортимана саднице воћа, цвећа, четинара и украсног биља, кактуси, сезонско цвеће, зачинско и ароматично биље, као и расади поврћа. У најави је и поклањање 650 садница боровница од стране компаније Супериор, ДОО, Велика Плана.

Ово је четрнаеста година како је Министарство пољопривреде покровитељ Сајма хортикултуре јер сматрамо да је ово права прилика да се представе произвођачи из области хортикултуре, који долазе из целе Србије. Управо овај сајам је прилика да многи произвођачи изађу из локалних оквира, да пронађу своје место на тржишту и да у некој од наредних година добију прилику да се појаве можда и на иностраном тржишту.

Илустрација: Љубитељи цвећа су добро дошли

Министарство пољопривреде је Сајам хортикултуре ове године подржало са 3 милиона динара и са задовољством ће подржаватити и помоћи и у будућности манифестације оваквог типа, које промовишу српску пољопривреду и српске производе и наставити успешну сарадњу са Београдским сајмом.

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/ministarstvo-poljoprivrede-pokrovitelj-medjunarodnog-sajma-hortikulture-od-07-do-11-aprila/

Srodni tekstovi

Оставите коментар