Мелем за душу и сва чула: Семберска поља лаванде и камилице

Аутор: draganadpetrovic
581 посета

– Уживајте у мирисима љета, зачините вашу кухињу, засадите у вашој башти мало маште. Природа нас воли. И љепота је потребна овом свијету, овако започиње своју причу за ИнфоБијељина Свјетлана Бела Марковић, која је у свом родном селу Међаши засадила поље лаванде, камилице, те многе зачинске и љековите биљке.

Сајам цвијећа и љековитог биља у Бијељини, једна је од бројних прича новинарке Свјетлане Марковић.

– Није ни прва, а надам се ни посљедња манифестација коју сам покренула или сам подржала и помогла друге да остваре лијепе идеје. У овој причи сам и са другом, малом улогом, као учесница сајма. Башта – машта је мјесто које би свако требао да има. А ја сам дала машти на вољу на породичном имању у Међашима, рекла је Свјетлана.

Илустрација: Поља лаванде у Семберији лепша од Провансе

Управо у овом семберском селу је настало поље лаванде.

– Са Љекобиљем из Љубиња сам успоставила једну лијепу сарадњу за први сајам, па смо наставили причу и ове године. Њихове саднице су првокласне, па се на нашем штанду могу набавити и саднице оригана, милодуха, лаванде, смиља, ехинацее, мајчине душице, матичњака, босиљка. Ароматично и зачинско биље је истовремено и декоративно и љековито, објаснила је Свјетлана.

Лаванда Семберија ускоро ће бити у пуном цвијету, као што је донедавно била камилица. Сам поглед на то поље већ се исплати.

Извор: https://seesrpska.com/nestvarna-ljepota-mirisa-na-semberskom-polju-lavande-i-kamilice/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар