Кинеске компаније желе да улажу у српске винарије

Аутор: draganadpetrovic
287 посета

Компаније из кинеског града Нингбо, главне луке и индустријског чворишта у источној кинеској провинцији Џеђанг, заинтересоване су за улагање у нашу производњу вина и грожђа и инвестиције у месну индустрију Србије. Делегација Бироа за трговину града Нингбо посетила је данас Привредну комору Србије и позвала домаће привреднике да учествују следеће године на трећем међународном сајму „China-CEEC Expo“, који ће се одржати од 16. до 20. маја у Нингбоу.

„Сутра ћемо посетити сајам вина, хране и туризма ‘Винска визија Отвореног Балкана’ с циљем да се упознамо са српским произвођачима вина и могућностима за улагање у српске винарије и извоз вашег вина у Кину“, рекао је Ју Хаидонг, директор Бироа за трговину града Нингбо.

Хаидонг је истакао да је све више српских компанија и производа присутно у Кини и позвао наше фирме да представе своје пословање и производе у Павиљону Србије у Нингбоу.

Илустрација: Српске винарије атрактивне и за Кинезе

Јована Мајсторовић, руководилац Центра за Азију, Руску федерацију и Заједницу независних држава у ПКС, каже да је посета делегације Бироа за трговину Нингбоа и кинеских привредника сајму вина, хране и туризма „Винска визија Отвореног Балкана“ одлична прилика за домаће компаније да остваре контакте са кинеским партнерима.

„Све више кинеских компанија заинтересовано је за улагање у Србији и пласман домаћих производа на огромно тржиште Кине. Сајам вина у Београду биће одлична прилика за повезивање српских и кинеских компанија“, истакла је Мајсторовић.

Спољнотрговинска робна размена са Кином сваке године бележи раст, кинеске провинције се отварају ка сарадњи са Србијом и све већи број домаћих компанија види перспективу у извозу, а посебно производи широке потрошње и прехрамбени производи.

Извор: https://pks.rs/vesti/kineske-kompanije-zele-da-ulazu-u-srpske-vinarije-6961

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар