И банкари саветују само купујте земљу

Аутор: draganadpetrovic
484 посета

Само купуј земљу“ – савет је који је тадашњи кошаркаш Хемофарма Милан Мачван добио од једног банкара још 2009. године. Тада то није схватао озбиљно, али данас му је пољопривреда постала професија.

Како је открио у емисији Управе за пољопривредно земљиште Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, са породицом је ушао у пољопривреду 2016. године.

– Након завршетка каријере 2020. године, у размишљању између останка у кошарци и бављења пољопривредом, превагнула је пољопривреда. Сећам се да ми је још 2009. године, док сам играо за Хемофарм, један банкар рекао: „Само купуј земљу, свуда где је вода по Србији долазиће људи са истока, како Арапи, тако и Кинези, свима ће бити потребна земља“ – присећа се Мачван.

Илустрација: Мачванин је новац зарађен од кошарке уложио у производњу лешника а сад шири засаде

Мада тада то није схватао озбиљно, коцкице су се сложиле 2016. године када креће у производњу лешника, па трешњи, а онда улази и у ратарство.

– Од 2020. године смо агресивније куповали земљу, усмерили се поново на лешник, крушку, малину, имамо и хектар трешње. Од ове године смо проширили наше ратарство, сада имамо преко 120 хектара кукуруза и 25 хектара пшенице. Наша идеја је да лешник буде једина култура коју бисмо ширили, остале културе су доста захтевније – открио је Мачван.

Извор: https://www.ekapija.com/where-to-invest/3776800/milan-macvan-kosarkaski-teren-zamenio-poljoprivrednim-zemljistem-sve-je-pocelo-od-saveta

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар