Институт БиоСенс у трци за светску награду

Аутор: draganadpetrovic
507 посета

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) номиновала је дигиталну платформу АгроСенс новосадског Института БиоСенс за награду Светског самита за информационо друштво (ЊСИС Призес 2021), као једну од најбољих апликација за е-пољопривреду.

АгроСенс је једноставан дигитални алат који пољопривредницима омогуц́ава да прате стање усева и планирају активности помоц́у мобилних телефона или рачунара на основу података прикупљених са сателита, дронова, различитих сензора и метеоролошких станица.

Како се због пандемије вируса ЦОВИД-19 све више активности обавља на даљину, дигитална платформа АгроСенс која је бесплатна и која има више од 15.000 корисника посебно је добила на значају и стално се унапређује да би на најбољи начин одговорила на потребе корисника.

Из Института поручују да ова номинација доказује да је БиоСенс на правом путу када је реч о дигиталној трансформацији пољопривреде и позивају све да им се на том путу придруже. У току је фаза гласања која траје до 31. марта и сви они који желе да пруже подршку и гласају могу то урадити посетом страници биосенс.рс и тамо пратити упутства.

Мисија Института БиоСенс је да подржи дигиталну трансформацију пољопривреде, подигне свест о њеним бенефитима, као и да свеобухватна знања о томе учини доступним широј заједници.

Извор:https://www.blic.rs/vesti/drustvo/institut-biosens-sa-aplikacijom-agrosens-u-trci-za-svetsku-nagradu/b9ntwms

Srodni tekstovi

Оставите коментар