Показна вежба третмана агро дроном на „Данима стрних жита“ у Сремској Митровици

Аутор: draganadpetrovic
432 посета

Манифестација „Дан поља стрних жита, уљане репице и хербицидних огледа“, у организацији Пољопривредне стручне службе Сремска Митровица, одржана је на огледном пољу крај села Чалма.

Изведена је показна вежба и најава пројекта третмана прскања агро дроном у поређењу са обичном прскалицом на овим културама, а манифестацији су присуствовали министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић као и представници локалне самоуправе Града Сремска Митровица.“Дани поља стрних жита, уљане репице и хербицидних огледа“ традиционално се организује у сремским пољима. Ове године, највише пажње привукао је агро дрон, а презентацију прскања присуствовали су и сремски пољопредници.

Илустрација: Дронови све чешћи на српским њивама

Почетак јуна, представља право време за процену стања усева и прогнозу очекиваних приноса стрних жита и уљане репице, истичу надлежни.

И ове године манифестацију је организовала Пољопривредна стручна служба Сремска Митровица, која се од настајања бави постављање огледа свих ратарских култура на својим парцелама.

У Србији се већ више година обављају огледи, тестирају модели примене и прикупљају студије могућности примене дронова у третману услова и засада.

Манифестација је окупила велики број заинтересованих пољопривредника и стручњака, а демонстрацији агродрона присуствовали су представници локалне самоуправе Града Сремска Митровица и као и министар пољопривреде шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић који је притом истакао значај модернизације рада у пољопривреди.

Извор: https://rtv.rs/sr_ci/vojvodina/srem/pokazna-vezba-tretmana-agro-dronom-na-danima-strnih-zita-u-sremskoj-mitrovici_1345684.html

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар