Због пестицида у воћу Руси долазе у ИНСПЕКЦИЈУ

Аутор: Gdjakovic
420 посета

Руска служба долази у инспекцију предузећа у Србији због пестицида у јабукама

Руска служба за фитосанитарни надзор „Росељхознадзор” извршиће инспекцију појединих српских предузећа због пестицида у јабукама и поврћу који су послати на руско тржиште, саопштила је агенција.

Представници руске службе су 13. новембра већ разговарали путем видео позива са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

„Руска страна је раније изразила забринутост српској страни због откривеног повишеног степена пестицида у јабукама и зеленим културама које на руско тржиште испоручује неколико српских компанија. С тим у вези, стране су договориле да стручњаци „Росељхознадзора” у оквиру радне посете Србији (од 20. до 24. новембра) обићу та предузећа”, наводи се у саопштењу.

Руски стручњаци планирају да се упознају са актуелним системом контроле над употребом пестицида и агрохемикалија у узгоју пољопривредних производа, као и са радом лабораторија за контролу преосталог садржаја пестицида.

Појашњава се да ће током посете бити организоване посете расадницима и местима где се роба припрема за извоз, преноси РТ Балкан.

Извор: Политика

Srodni tekstovi

2 коментари

Министарство објавило правилник о обуци за професионалне кориснике средстава за заштиту биља | Удружење новинара за пољопривреду 28. новембар 2023. - 09:47

[…] ће одредити на конкурсу ко ће спроводити обуку. Провера знања ће се радити путем испита у виду писаног … Они који положе добијаће сертификате. Очекујемо више […]

Одговори

Оставите коментар